Masser af salg i butikkerne

Butikkernes omsætning steg markant, da Regentparret kom til Bogense. De handlende var glade for, at butikkerne måtte holde åbent på trods af, at det er Grundlovsdag.

Oprindeligt måtte butikkerne i Bogense ikke holde åbent Grundlovsdag, men en ganske særlig begivenhed gjorde, at man fik lov alligevel. Regentparret kom nemlig til byen.

Og i dag var dagen, hvor de handlede skulle tjene lidt ekstra på det royale besøg.

En af dem var Carsten Hald, indehaveren af byens ældste butik, den 153 år gamle Ehlers Boghandel, der ligger midt i Bogense. Han var godt tilfreds med, at butikken var åben i dagens anledning.

- Dronningen kommer, og vi har åbent. Det kan kun blive en god dag, lød den klare melding fra Carsten Hald.

Dronningen kørte nemlig i karet forbi butikken - og med besøget fulgte tusinder af mennesker og potentielle kunder i boghandelen.

- Det bliver meget bedre end det plejer. Det bliver rigtig godt, sagde Carsten Hald umiddelbart før kareten med Regentparret rullede forbi udenfor butiksvinduerne.

Oprindeligt fik Bogenses butikker nej til at holde åbent i dag, fordi det er Grundlovsdag. Men efter en hård kamp, fik butikkerne en dispensation. Det er Carsten Hald glad for.

- Det er vigtigt, vi skal stå sammen og vise, at byen lever. Der er ikke noget, der kommer af sig selv i dag, sagde han.

Overalt i Bogense udnytterde folkene i gaderne den ekstra åbningsdag, så kunder kom der masser af - både hos Ehlers Boghandel, der fordoblede sin omsætning, og hos byens andre butikker.

TV FYN spurgte nemlig fem tilfældige butikker, og alle de adspurgte butiksejere kunne fortælle, at de havde haft et markant bedre salg end på en almindelig onsdag.

Oversigt

    Oversigt