Masser af ulovlige knallerter i Svendborg

32 ulovlige knallerter. Det var udbyttet, da Svendborg Politi tirsdag gennemførte en omfattende razzia på Teknisk Skole på Porthusvej i Svendborg.

-

32 ulovlige knallerter. Det var udbyttet, da Svendborg Politi tirsdag gennemførte en omfattende razzia på Teknisk Skole på Porthusvej i Svendborg.

Fra morgenstunden var der civilklædt politi foran skolen, der holdt øje med hvilke knallerter, der kørte for stærkt - og ihvertfald over den tilladte grænse på henholdsvis 30 og 45 kilometer i timen.

Derefter ankom uniformerede betjente fra Svendborg Politi samt kollegaer fra Rigspolitiets færdselsafdeling i Odense. De, der havde kørt på knallert til skole, fik besked på at komme udenfor til deres knallerter, der derefter blev målt på en såkaldt rullestand. Rullestanden blev leveret af kollegaerne i Randers Politi.

Ud af de undersøgte knallerter var 32 altså ulovlige - 28 af dem var knallert 30, mens fire var knallert 45.

To af de målte knallerter kom op over en hastighed på 88 kilometer i timen.

- Vi er ikke overraskede over den store fangst. Når vi er ude at køre patrulje kan vi jo se, at de kører meget stærkt. Fordelen ved at gøre det på den her måde, som vi har gjort i dag, er, at vi undgår farlige situationer, hvor vi jagter de ulovlige knallerter, siger Palle Pedersen, der er vicepolitikommissær i Svendborg Politi.

Bøden for at have en ulovlig knallert er 1000 kroner for førstegangsovertrædere. Udover de ulovlige knallerter var der blandt dagens fangst også to stjålne knallerter.

Fremgangsmåden med at lave razziaer ved skoler vil også fremover blive brugt af Svendborg Politi.

- Men vi kan selvfølgelig ikke sige, om det bliver i næste uge eller næste måned. Men faktum er, at det vil vi gøre igen, siger Palle Pedersen.

Oversigt

    Oversigt