Massiv dækning af KV09

Politikere der får virkeligheden at mærke. Vælgere der selv skal prøve at prioritere begrænsede midler. Og borgmesterkandidater der duellerer på skarpe ord. Det er bare en lille del af det, TV 2/FYN sender op til regions- og kommunalvalget den 17. november 2009.

TV 2/FYN satser på en bred, engageret og alsidig dækning af regions- og kommunalvalget både på nettet og på tv.

Her på hjemmesiden kan du læse alt om kommunerne, politiske analyser og se præsentationer af de politikere, der stiller op. Og på tv bliver masser af ekstra sende-tid fyldt ud med journalistiske indslag og debatter i ugerne op til valget.

Hele valgaftenen og dagen efter sender vi resultater og kommentar fra hele Fyn - både på tv og på hjemmesiden.

- Et regions- og kommunalvalg er som juleaften for en regional tv-station. Vi ønsker at engagere fynboerne i den demokratiske proces. Vi håber, at vælgerne føler sig klædt bedre på til at træffe deres valg, når de har fulgt med i vores dækning på tv og nettet, siger Lise Daugård, ledende nyhedsredaktør på TV 2/FYN.

Ekstra sendetid til valg

I dagene 2. - 5. og 9. - 12. november er hovedudsendelsen kl. 19.30 forlænget med en halv time, så der bliver masser af tid til dækning af valgkampen og til indslag, hvor vi undersøger konsekvenserne af kommunalreformen.

Her kan seerne blandt andet stifte bekendtskab med "Velkommen til virkeligheden", hvor vi lader borgerne invitere en politiker på besøg i deres hverdag og dermed få lejlighed til at konfrontere politikerne med de beslutninger, de har truffet i den forgangne valgperiode. Det er for eksempel forældrene i en børnehave, der vil have politikeren ud og se den faldefærdige legeplads. En anden politiker får lov til at cykle sammen med børnene på den farlige skolevej, og en tredje skal med på plejehjem.

De fynske medier og oplysningsforbundene på Fyn er i år gået sammen om at arrangere et valgmøde i hver af de ti fynske kommuner, hvor alle er velkommen. Stand-up-komikeren Carsten Bang sætter debatten i gang, og så er det op til blandt andet de fremmødte vælgere at få politikerne til at tale om det, de synes er vigtigt. TV 2/FYN har en reporter og fotograf med ved alle møderne til at fange det mest interessante. Læs mere om "Bang - der er valg" her.

I "Politik på spil" er det vælgernes tur til at komme på prøve. For hvordan prioriterer man begrænsede midler mellem pasning og pleje af borgerne og for eksempel kulturtilbud, der skal trække nye skatteborgere til kommunen? Vi rykker en spilleplade og dilemmaer ud til fynboerne og håber, at de til gengæld leverer holdninger og gode diskussioner - som de stemmehungrende politikere er velkommen til at lytte til.

I "Dagens Ansigt" tegner vi et portræt af nogle af de mere ukendte kandidater, som har en god historie at fortælle.

Og i en serie på tre afsnit af "De unge kandidater" giver vi et indblik i, hvad der får tre unge ambitiøse debutanter til at stille op til valget.

Spidskandidaterne i kommunerne og regionen har alle fået tilbudt at få optaget en kort video, hvor de kan præsentere deres mærkesag her på vores web-valgguide. De bedste af dem finder også vej til tv-skærmen under navnet "Min mærkesag".

Borgmestre og udfordrere duellerer

Også de sene udsendelser kl. 22.20 er forlængede med ti minutter. Og her bliver der plads til "Borgmesterduellen", hvor borgmesterfavoritterne fra hver kommune tager en direkte duel i studiet på holdninger og argumenter.

De to Boye'r fra Odense hiver vi og Fyens Stiftstidende oven i købet en tur i Odense Teater for at duellere. De fynboer, der ikke møder op til forestillingen i teatret d. 15. november kl. 15, kan se længere uddrag i vores udsendelser kl. 19.30 den 15. og d. 16. november.

Mandag d. 16. november sender vi desuden en regionsdebat med samtlige 16 spidskandidater fra Region Syddanmark. Programmet sendes direkte fra TV 2/FYNs garage til hele Region Syddanmark.

Og så skal der krydses, tælles, tabes og vindes

Tirsdag den 17. november er det TV 2/FYN, du skal have tændt for, hvis du vil følge med i afgørelsen af valget. Vi sender direkte fra alle ti fynske kommuner og Region Syddanmark og har løbende kommentarer fra vindere og tabere.

Vi blænder op for valgaften på TV 2/FYN kl. 19.30 og fortsætter til der ikke er mere nyt at komme efter - kun afbrudt af to korte nyhedsudsendelser fra TV 2/Danmark.

Også tv2fyn.dk følger med hele aftenen. Her kan du se resultater og løbende blive opdateret på magtbalancen i alle fynske kommuner og regionen.

Overblik over slagets gang

Den 18. november er dagen, hvor politikerne bider negle, mens de personlige stemmer bliver talt op, og det står klart, hvilke kandidater der er inde og ude. Også her dækker vi Fyn massivt på tv og net.

Kl. 7.10, 8.10, 9.15 og 10.05 har vi 5 minutters opdateringer, klokken 12.20 er der middagsudsendelse og klokken 17.30 og 18.10 sender vi 25 minutters nyheder blandt andet fra Odense Rådhus, hvor vi sammen med Fyens Stiftstidende samler det nye byråd til pressemøde.

Om aftenen får du kl. 19.30 en hel time med alt det vigtigste, og også udsendelsen klokken 22.20 er udvidet med 15 minutter.

Igen kan du få overblikket ved løbende at klikke ind på tv2fyn.dk

Oversigt

    Oversigt