Massiv dækning af valget i fynske medier

De tre største fynske medier følger valget massivt i både tekst, lyd og billeder tirsdag. 280 journaliststuderende fra SDU rapporterer fra syv kommuner.

Fyns Stiftstidende, DR Fyn og TV 2/Fyn dækker valget intenst på deres forskellige platforme i løbet af tirsdag.

DR Fyn gik i æteren fra klokken 06 til 10 med almindelige nyheder, men med vægt på valget. De går på igen klokken 15 og sender valg indtil det slutter - formentlig over midnat. 

Derudover følger de løbende med i valget på deres hjemmeside.

Fyens Stiftstidende udkommer først med stof fra valgdagen onsdag morgen. Derfor satser de meget på at dække valgdagen digitalt på fyens.dk - blandt andet med live sending via Facebook dagen igennem.

TV 2/Fyn begynder sin valgdækning på tv klokken 17 og fortsætter til det slutter. Valgdækningen fortsætter fra klokken 06 onsdag morgen.

Ligesom de andre medier har tv-stationen reportere i alle ti kommuner og på Region Syddanmark i Vejle, hvorfra der sendes live på tv og bringes valgnyt hele dagen på tv2fyn.dk.

Vigtigt at være først

Som altid vil de gerne være først med det sidste nye, og derfor er forventningen også, at den hårdeste konkurrence kommer til at foregå på digitale medier.

- Det er vigtigt at være først. Hurtighed er afgørende, for læserne vil have historierne fra deres lokalområde, og de går derhen, hvor de får dem først, siger chefredaktør på Fyens Stiftstidende, Poul Kjærgaard.

Samfundsredaktør på TV 2/Fyn Jakob Risbro står ved, at journalister som udgangspunkt gerne vil være først fremme med nyhederne, men ikke for enhver pris:

- Hurtighed er vigtigt, men endnu vigtigere er troværdighed. Det dur ikke at komme først med noget, der er forkert, siger han.

Redaktionslederen på DR Fyn, Morten Rønnelund, mener ikke, at hurtigheden har så afgørende betydning:

- Jeg tror ikke seerne, læserne og lytterne går så meget op i, hvem der kommer først. Det er jo sådan, at 30 sekunder efter, at noget er sket, så ved alle det, og så kan brugerne ikke huske, hvem der kom først. Så ser jeg hellere, at der følger en lille god fortælling med, siger han.

SDU-studerende er med i valgkampen

Udover de etablerede medier er det myldret ud med journaliststuderende fra Syddansk Universitet.

Her fra har i alt 280 studerende indtaget valgkamppladsen i syv udvalgte, fynske kommuner. Og med SDU i Odense som hovedkvarter, vil der valgdagen igennem bliver rapporteret på websitet medietorvet.dk.

Sådan dækker de fynske medier kommunalvalget

 

Oversigt

    Oversigt