Massiv kritik af kommunalt projekt

Odense Kommune kritiseres for at bruge 5 mio. kroner på at få en tidligere jægersoldat til at undervise fagligt svage elever, når folkeskolen generelt mangler både midler og lærere.

En ekspert kalder det uforståeligt, planløst og en hovsa-løsning, når Odense Kommune bruger 5 mio. kroner på at hyre en tidligere jægersoldat tilat undervise nogle fagligt svage elever.

- Det er mig ubegribeligt, at man anvender ressourcen ud af huset, når man har så meget brug for den inde i huset, lyder det fra Rasmus Alenkær, der er psykolog og konsulent for folkeskolerne.

I følge hans regnestykke ville de 5 mio. kroner, kommunen har brugt på nogle fire-ugers kurser for et fåtal, i stedet kunne have givet 10 ekstra lærere til skolesystemet i et helt år.

- Det er fuldstændig paradoksalt, at man har brugt pengene på den her måde. De er brugt hurtigt og så det ser godt ud på papiret, men jeg er i tvivl om, hvordan det kommer til at se ud i det lange løb, siger Rasmus Alenkær.

Eleverne oplevede alle stor fremgang i forhold til deres karaktersgennemsnit, men det får ikke Odense Lærerforening til at stå klar med roserne - tværtimod advarer de mod at tro på den langsigtede effekt af projekter som det her:

- Vi er dybt bekymrede, og der findes altså ikke nogen løsninger, der virker henover en nat. Det med at forebygge er langt billigere økonomisk end at forsøge sig med hovsa-løsninger til slut, og det synes jeg også, vi skylder eleverne, siger formand, Anne-Mette Kæseler Jensen.

Oversigt

    Oversigt