Tidligere landsholdsmassør: - Jeg ser, Eriksen falder sammen – og så løber jeg op ad trapperne

Allan Poulsen var landsholdsmassør i 37 år, og den fynske legende, der lige er gået på pension, var til stede i Parken for at se EM-kamp, da hans gode ven Christian Eriksen faldt om mod Finland.

Allan Poulsen og hans kone Lisbeth skulle fejre deres guldbryllup i Parken. Her skulle de se det danske herrelandshold i fodbold spille kamp mod Finland.

Det blev dog ikke den festlige dag, som de havde forventet.

For massøren blev vidne til, at hans gode fynske ven, fodboldspilleren Christian Eriksen, faldt om på banen med hjertestop.

- Jeg sad ovre bag bænken, og fem minutter før pausen går jeg ned for at hente noget at drikke til mig og Lisbeth, og der er der et fjernsyn, der kører. Nede hvor vi handler.

- Lige i det samme ser jeg, han falder sammen, og så løber jeg op ad trapperne. Mens jeg løber op, får jeg flashback til for 27 år siden. Der faldt jeg også sammen og fik pacemaker og alt det der.

Landholdsmassøren har hørt fra flere andre, som også selv har været ramt af et hjerteanfald, at de er blevet ramt af flashback. Udløst af situationen, hvor Christian Eriksen faldt om.

- Men heldigvis var de jo over ham med det samme, siger Allan Poulsen.

Kunne have løbet mod Eriksen

Planen var oprindeligt, at massøren skulle have haft EM med som sin sidste slutrunde inden pensionen, men coronapandemien fik udskudt det store fodboldstævne, og derfor valgte Poulsen at slutte til planlagt tid.

Ellers kunne det have været ham, der måtte løbe på banen med en hjertestarter til den nødstedte Eriksen.

- Da jeg var med, der var det mig, der havde hjertestarteren. Og kontakten med mikrofon til de forskellige, så vi kunne løbe ind, siger han.

I situationen, hvor Eriksen faldt om, vurderede Allan Poulsen dog hurtigt, at der blev handlet helt efter bogen.

Overfor TV 2 Fyn har Allan Poulsen tidligere fortalt, at han har fået en trøje af Christian Eriksen fra hver af de klubber, fodboldspilleren har spillet i – på nær én fra Inter. Og netop Eriksen har en helt særlig plads i Allan Poulsens hjerte.

Fodboldspilleren, der er fra Middelfart, har også været hjemme og besøge Allan Poulsen og hans kone i deres hus i Odense-bydelen Næsby. 

Derfor var det en endnu større lettelse for Alan Poulsen, at Christian Eriksen blev reddet, og den garvede sportsmassør kunne mandag nyde en landskamp, hvor Danmark sågar vandt.

Her var han inviteret i Parken sammen med det gamle hold, der vandt EM i 1992, og skal man tro Poulsen, så sad de bedre end kronprins Frederik.

- Det er jo også klart. Der er tale om kongen, siger en grinende fynbo og peger på sig selv.

Oversigt

    Oversigt