I det fynske folks tjeneste

Medarbejder lockoutet på Hotel Rudkøbing

Hotel Rudkøbing Skudehavn vil ikke forny overenskomsten med 3F og har derfor valgt det usædvanlige træk at lockoute en enkelt 3F-medarbejder fra 20. marts, skriver Nyhedsbrevet 3F.

- Lockouten sker med henvisning til, at hotellet ønsker at underbetale de ansatte i forhold til de lønninger, der er aftalt i overenskomsten. Det kan 3F naturligvis ikke acceptere, ligesom vi betragter det som unfair over for andre hoteller og spisesteder, som sørger for ordnede forhold, siger formand for 3F Sydfyn Tonni Hansen.

Tonni Hansen håber dog fortsat på en forhandlingsløsning med hotellet, der tidligere har været ejet af sygeplejerskernes pensionskasse og er et meget brugt sted til arrangementer. Eksempelvis også for 3F-afdelingen.

Klar til at informere

Men hotellet skal ikke forvente aktiviteter fra den kant foreløbig, medmindre 3F får forhandlet overenskomsten på plads.
- Kommer hotellet ikke til fornuft, må vi fra fagforeningens side naturligvis også opfordre offentligheden til at søge andre muligheder, når man skal ud at spise eller holde fester med mere, siger Tonni Hansen til Nyhedsbrevet 3F. 

Han er klar til at informere afdelingens egne 6.400 medlemmer og de tilsammen 24.000 LO-medlemmer i det sydfynske om hotellets lockout og manglende ønske om overenskomst.

Nyhedsbrevet 3F har flere gange forsøgt at få fat i direktør Jane Pedersen for en kommentar til lockouten. Men hun har ikke været at træffe på hotellet.