Medic OUH beklager milliard-overskridelse

Det var tidspres, der var skyld i, at en 1,3 milliard kroner stor budgetoverskridelse på Nyt OUH, først blev opdaget lige før deadline.

Det oplyste totalrådgiveren på byggeriet af Nyt OUH, Medic OUH, på et møde med repræsentanter fra Region Syddanmark mandag.

- Vi er overraskede over det store skred i budgettet, og jeg vil gerne beklage, at vi har bragt regionen i denne situation ved, at budgetoverskridelsen er konstateret så sent. Da der er tale om et meget omfattende og komplekst byggeri, har vi været under stort tidspres i processen. På grund af det tidspres har vi ikke haft mulighed for at kvalificere økonomien tilstrækkeligt inden for tidsrammen, og derfor har vi bedt om en yderligere periode til og med august, hvor vi har mulighed for at granske økonomien i samarbejde med regionen, siger bestyrelsesformand Jørgen Nielsen i en pressemeddelelse.

Han har ikke ønsket at uddybe sine udtalelser til TV 2/FYN.

Budgettet for Nyt OUH er 6,3 milliarder kroner, men da Medic OUH afleverede sit projektforslag den 21. juni, var det blevet 1,3 milliarder dyrere.

Formanden for det politiske udvalg, der har ansvaret for nybyggeriet, Karsten Uno Petersen (S) er ikke tilfreds endnu - trods mandagens møde.

- Der er kommet en beklagelse, og det er nu nok et stort skridt for totalrådgiverne, men for mig er det ikke nok. Derfor skal der også arbejdes videre i løbet af sommeren dvs en måneds tid, men så skal vi også have noget konkret, siger han til TV 2/FYN.

 

Konsortiet Medic OUH består af:

 

På spørgsmålet om hvorvidt han stadig har tillid til Medic OUH, svarer Karsten Uno Petersen:

- Øh, man kan sige det på den måde, at jeg er meget meget opmærksom i forhold til, hvad der skal ske fremover.

Koncerndirektør i Region Syddanmark, Rikke Vestergaard, deltog også i mødet.

- Vi har haft et godt og konstruktivt møde med Medic OUH, hvor vi har hørt hinandens synspunkter. Vi er blevet enige om den fremadrettede proces hen over sommeren, hvor vi i regionen vil fortsætte med at granske projektforslaget samtidig med, at Medic OUH gransker projektets økonomi med henblik på, at budgettet overholdes, siger hun.

Oversigt

    Oversigt