I det fynske folks tjeneste

Medicinstuderende flytter fra SDU

Flere medicinstuderende flytter fra SDU til et andet universitet midt i dre uddannelse

Flere medicinstuderende flytter fra SDU til et andet universitet midt i deres uddannelse

Nye regler har gjort det lettere at skifte universitet i løbet af medicinstudiet, og det får stadig flere studerende til at forlade medicinstudiet på SDU, når de har bestået deres bachelor for at læse kandidatdelen et andet sted. Det skriver de medicinstuderendes blad Sund & Hed.

I 2006 flyttede 7 ud af 197 medicinstuderende SDU efter bachelordelen, og det tal er i 2009 steget til 39 ud af 228 bachelorer.

Til gengæld kom der i 2009 otte studerende fra Aarhus og Københavns Universitet til SDU mod kun et par stykker i årene før.

SDU taber penge

Det koster SDU mange penge, at de studerende flytter til et andet universitet. Hver studerende, der ikke fortsætter på kandidatuddannelsen, betyder et tab på 99.000 kroner om året i mistet uddannelsestilskud fra Videnskabsministeriet

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men de studerende har jo netop mulighed for at flytte fra et universitet til et andet med den opdeling, der er nu i en bacheloruddannelse og en kandidatuddannelse, siger Birgitta Wallstedt, chefkonsulent på Enheden for Uddannelsesudvikling på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU til Sund & Hed..

Læs mere

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.