Mejeriskole fejrer jubilæum

Skandinaviens eneste mejeriskole ligger i Odense, og fredag kan skolen fejre 125 års jubilæum.

Mejeriskolen på Kold College i Odense udklækker hvert år mejerister, der bliver efterspurgt i hele verden.

- I Danmark har vi et meget højt uddannelsesniveau inden for mejeri. Det gør, at vores elever er eftertragtede over hele verden. Det handler både om høje kvalitetsstandarder og en udtalt evne til produktoptimering og produktudvikling, siger Bjarne Vagn Larsen, uddannelseschef på mejeriuddannelsen på Kold College.

Men selvom uddannelsen har ligget på Fyn i 125 år, er den eneste af sin slags i Skandinavien og uddanner til en brance, der årligt eksporterer for 16 milliarder kroner, er uddannelsen ikke særlig kendt. Det vil historiker Johnny Wøllekær nu lave om på med en bog om mejeriuddannelsen.

- Mange er sikkert ikke klar over, at vi i Odense har en uddannelse, som i løbet af 125 år har udviklet sig til noget enestående. Det er et erhverv, som internationalt er kendt for sin store kvalitetsbevidsthed, hvilket også hænger sammen med den gode uddannelse, siger Johnny Wøllekær, historiker, ph.d. og forfatter til bogen, "Mælkens Skole - Mejeriuddannelse gennem 125 år".

Jubilæet bliver fredag fejret på Kold College, og blandt andet byens borgmester vil være med til fejringen.

- Skolen er en magnet, der tiltrækker elever og samtidig et kraftcenter i kampen for at få flere unge til at gennemføre en erhvervsfaglig uddannelse, siger Anker Boye.

Oversigt

    Oversigt