I det fynske folks tjeneste

Mejeriuddannelse har knækket frafaldskoden

Mens andre erhvervsuddannelser kæmper med store elevfrafald, så har mejeriuddannelsen i Odense en meget lav frafaldsprocent. Kun 1,5 procent falder fra under hovedforløbet.

En undersøgelse fra september 2013 viser, at omkring 50 procent af eleverne dropper ud af deres erhvervsuddannelse.

Men på Kold College i Odense, der huser Skandinaviens eneste mejeriuddannelse, ser det anderledes ud.

Her er frafaldsprocenten på 7,8 procent efter grundforløbet, mens kun 1,5 procent af mejeristeleverne springer fra inden hovedforløbets afslutning. Resten fortsætter i praktik.

- Mejerifaget er kendetegnet ved fordybelse, nogle særdeles faste daglige strukturer samt et arbejde med produkter, der kræver årvågenhed. Allerede som mejerielev mærker man, at det gør en forskel for mejeriproduktionen, at man er der på daglig basis. Det er med til at fastholde motivationen, siger Bjarne Vagn Larsen, uddannelseschef Kold College, Mejeri i en pressemeddelelse.

Mejeriuddannelsen kan i år fejre 125 års jubilæum på Kold College.

Ved du noget? Så send os et tip