Mekanikere tabte retssag mod FynBus

Det var ok, da ti tjenestemandsansatte busmekanikere blev overflyttet fra det offentlige FynBus til det private Tidebus. Det fastslog Østre Landsret mandag formiddag.

Mekanikerne og deres fagforbund, 3F og Metal, havde ellers lagt sag an mod FynBus, fordi de mener, at overflytningen til Tidebus er en undergravning af tjenestemandsbegrebet. Mekanikerne var nemligt tjenestemandsansatte i FynBus, mens de i Tidebus arbejder under andre vilkår.

- Jeg er dybt skuffet, siger Ib Madsen, der er faglig sekretær i Metal Odense til TV 2/FYN.

Overvejer at anke

De berørte mekanikere var mandag taget til København for at modtage dommen, som altså gik imod dem. Nu skal fagforbundene og advokaterne nærlæse dommens præmisser.

- Vi har tabt første halvleg med dommerstemmerne 2-1. Det er vi meget overraskede over, men modparten har jo ment, at man skal kunne tåle noget som tjenestemand, siger tillidsmand Bo Rolfshøj.

Forbundene har nu to måneder til at vurdere om, de vil anke sagen. Den faglige sekretær i Metal Odense, Ib Madsen, håber at advokaterne og forbundet beslutter sig for at gøre det.

- Det har betydning for mange andre tjenestemænd, der fremover risikerer at blive overflyttet til private virksomheder. Det virker som en udfasning af tjenestemændene, og det er jeg dybt skuffet over, siger Ib Madsen.

Oversigt

    Oversigt