Mentiqa skolen i Odense lukker

På mandag skal 50 elever fra Mentiqa skolen i Odense se sig om efter en anden skole. Statstilskuddet til skolen for højtbegavede elever bortfaldet med øjeblikkelig virkning.

Mandag er der indkaldt til møde for samtlige forældre og elever på skolen, hvor skolens fremtid er eneste punkt på dagsordenen.

- Det er træls og sørgeligt, og det er rigtig dårlig stil, at vi er nødt til at lukke midt i et skoleår, siger bestyrelsesformand for Mentiqa skolen, Hanne Bjørndahl Lund.

Mentiqa skolen har hidtil fået driftstilskud fra undervisningsministeriet som andre fri- og privatskoler.

I følge friskoleloven skal der på en skole være mindst 32 elever i skolens 0. til 7. klasse set over en treårig periode for at opnå statsstøtte. Mentiqa skolen i Odense mangler lige præcis 1,33 elev for at regnestykket kan gå op.

- Man tager udgangspunkt i 5. september hvert år, og her mangler vi lige præcis 1,33 elever. Men vi har flere elever efter denne dato, så jeg synes, at det absurd, at man kun kigger på en dato og ikke over et helt skoleår, siger Hanne Bjørndahl Lund.

3101 mentiqa

Mentiqa skolen i Odense tilbyder undervisning til særligt begavede børn, som ikke får nok udbytte af undervisningen i folkeskolen. Men skolens elever har også særlige behov, som kan være svære at indfri i folkeskolen.

- Mentiqa skolen har gjort en verden til forskel for mine børn. De var stigmatiseret, der hvor de kom fra. De blev holdt uden for før. Denne skole er dedikeret til nørder, og her kunne de få lov at være sig selv. Jeg frygter for mine børns fremtid nu, siger Christian Arbjerg Gøttsch Hansen, der har to børn på Mentiqa skolen.

Både bestyrelse, ansatte og forældre har kæmpet for at finde penge til skolens videre drift, men det har ikke været muligt at finde nok penge til at erstatte statstilskuddet.

Se Mentiqa skolen hjemmeside

Oversigt

    Oversigt