Mere juridisk bistand om Bios til Region Syddanmark

Region Syddanmark vil nu have aftalen med Bios undersøgt af et eksternt firma for at finde ud, om regionen har lavet en tilfredsstillende aftale.

Region Syddanmark har brugt knap syv mio. kr. på juridisk bistand i ambulancesagen. Og nu er der endnu en regning fra en ekstern rådgiver på vej til skatteyderne. Et uvildigt firma skal gå hele processen med Bios igennem. 

- Jeg tror ikke, der var mange, der havde forudset, at det lige præcis var sådan her, ambulanceudbuddet ville spænde af. Men man må sige, at under alle omstændigheder påstår vi ikke, at vi ikke kunne have gjort tingene anderledes. Derfor beder vi nu en ekstern virksomhed om at gå processen efter, fortæller Stephanie Lose (V) til TV SYD.

Formelt behandles sagen i regionsrådet i denne måned. Der bliver sat ressourcer af og lavet et kommissorium for arbejdet.

Hvilket firma, der får opgaven, vides endnu ikke, oplyser Stephanie Lose, der siger følgende om udgiften på de syv mio. kr til advokatudgifter:

- Jeg synes, det er mange penge. I dette tilfælde er det dog engangsudgifter, som vi kan håndtere. Og det er også sådan, at vi løbende bare trækker Bios i deres betaling, fordi de ikke leverer fuldt ud, det de skal. På den måde har vi også engangsindtægter den anden vej, siger hun og minder om, at regionen samlet set over ti år sparer omkring 650 mio. kr. på ambulancekontrakterne. 

Regionsformanden kan sagtens forstå, at situationen med Bios kan virke forstyrrende hos borgerne:

- Jeg  kan jo sige nok så mange gange, at ambulancerne kommer. Men så længe der er et meget markant fokus fra pressens side - også på alt det, der ligger udenom, så er det klart, at det giver støj på linjen for borgerne, siger Stephanie Lose til TV SYD.

Oversigt

    Oversigt