Mere skønsang på slottet

Opera på Engen blev sidste år afløst af opera på slottet i Kongens Have som led i H.C. Andersen festivals, og igen i år vil der være skønsang og -musik på slottet.

Open air koncerten finder sted søndag 24. august 2014 klokken 15.00. Akkurat som ved tidligere år er der lagt op til en stor musikalsk skovtur, hvor publikum er velkomne til at slå sig ned med tæpper, klapstole og picnickurve.

- Jeg glæder mig virkelig til en rigtig operaskovtur i de fantastiske omgivelser ved Odense Slot, siger koncertens konferencier, Henrik Engelbrecht og fortsætter:

- Når så mange er samlet om en operakoncert i det helt store format, og når musikken, sangerne og orkestret går op i en højere enhed, så er det altså en helt særlig oplevelse. Min opgave er at guide alle gennem handlingerne i fire af operalitteraturens virkelige mesterværker - helst uden at det nødvendigvis bliver direkte søvndyssende.

Musikchef Finn Schumacker fortæller om årets store klassiske operabegivenhed i Kongens Have:

- Når vi for anden gang giver operakoncert i Kongens Have, bliver det med italienske operatoner af de store mestre Verdi, Puccini og Leoncavallo. Såvel dirigent som de tre solister kan allerede opvise en imponerede karriere ved verdens førende operahuse. Dermed venter der publikum en sangoplevelse af de store, når de tre solister kaster sig ud i fortolkningerne af operaerne, der alle beskæftiger sig med italienernes favorittema: Ulykkelig kærlighed.

Som sidste år deltager Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense. I år bliver balleteleverne en del af selve koncerten, da de skal danse til akkompagnement af Odense Symfoniorkester.

Se programmet her

Oversigt

    Oversigt