I det fynske folks tjeneste

Meteorologer varsler skybrud flere steder

Den våde sensommer fortsætter. Ud på søndag er udsigt til skybrud flere steder i landet. Der kommer dog mindre vand end ved den voldsomme regn forrige weekend.

Den våde sensommer fortsætter. Ud på søndag er udsigt til skybrud flere steder i landet. Der kommer dog mindre vand end ved den voldsomme regn forrige weekend.

Søndagen ser ud til at blive en sjaskvåd omgang flere steder i landet. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler om kraftig regn i hele det sydlige Danmark i løbet af eftermiddagen og aftenen.

- Helt lokalt vil regnen være så kraftig, at der vil være tale om skybrud. Det er dog næsten umuligt at sige helt præcist, hvor den aller voldsomste regn vil falde, siger vagthavende hos DMI Thyge Rasmussen.

Regnen starter i løbet af eftermiddagen i det sydlige Jylland omkring Esbjerg og vil langsomt snige sig øst over og give vand syd for København. Og allerede sidst på eftermiddagen vil regnen indtage en karakter af et reelt skybrud lokalt.

- I løbet af aftenen vil regnen fortsætte, men indtage en mere silende og konstant karakter, og den vil fortsætte i mange timer, siger Thyge Rasmussen.

Selvom udgangen på weekenden ser ud til at blive våd, vil vandmængderne på ingen måde nå forrige weekends højder, hvor både kældre og gader sejlede flere steder i landet:

- Vi forventer, at det vil være en anden slags regn end sidst. Men I kan altså godt forvente, at vi kommer et godt stykke op mod de 40 millimeter mange steder, siger Thyge Rasmussen.

Allerede i løbet af natten til mandag vil regnen stilne af, og mandagen tegner faktisk til at blive ganske pæn med sol flere steder.