Simone og Frederikke får 250.000 for deres menstruationsbind

Den odenseanske start-up virksomhed Mewalii blev på årets Klimafolkemøde hædret med 250.000 kroner for deres idé om bæredygtige menstruationsbind.

Det var to meget glade og overraskede odenseanere, der fredag eftermiddag trådte op på scenen ved Klimafolkemødet i Middelfart og kunne hyldes som årets klimaiværksætter. 

Simone Westergaard og Frederikke Dahl står bag virksomheden Mewalii, der producerer bæredygtige hygiejnebind, som er lavet af plantefibre og som kan smides i affaldsspanden med organisk affald

- Det er slet ikke til at forstå. Det er godt nok vildt, siger Frederikke Dahl.

- Det er helt vildt. Både anerkendelsen for det, vi har gået og lavet i så lang tid, og samtidig få den her portion penge, siger Simone Westergaard. 

Med titlen som årets klimaiværksætter 2021 følger også 250.000 kroner i pengepræmie. Og de to iværksættere er ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges på. 

- Det skal bruges til en sælger. Vi skal have det her ud i verden, og det kan vi ikke gøre selv, så vi skal have nogen til at hjælpe os med det. Så pengene går direkte til det, fortæller Simone Westergaard.

Fokus på produktionen

Mewalii var oppe mod fem andre start-ups i finalen i kampen om titlen som årets klimaiværksætter 2021. 

Men et enigt dommerpanel pegede altså på det bæredygtige hygiejnebind som den bedste idé. 

- Vi har været oppe imod helt vildt mange andre gode start-ups, så det er lidt uvirkeligt, at det blev os, siger Frederikke Dahl. 

Frederikke Dahl og Simone Westergaard er begge uddannet på SDU, hvor de mødte hinanden på universitetets talentprogram for entreprenører. Her opstod idéen om menstruationsbind uden plastik - men lavet på plantefibre. 

Nu har de to så vundet 250.000 kroner, og udover sælgeren skal der fuld fokus på produktionen af bindene. 

- De sidste par uge har vi bare fokuseret så meget på det her og vågnet om natten for at køre den her pitch, Nu er det tilbage og tænke produktion fuld tid igen, siger Simone Westergaard.

De forventer, at produktionen vil gå i gang om cirka seks måneder. 

Se da kvinderne bag Mewalii blev hædret på scenen.
Fotograf: Fotograf: Gistrup Film Redigering: Andreas Jarvel