Claus Meyer indtager H.C. Andersens Hus: - Nogle gange føler jeg mig som Klods Hans

Virksomheden Meyers, der er startet af stjernekok Claus Meyer, åbner restaurant i det nye H. C. Andersens Hus. En kombination, der sætter gang i kreativiteten.

Rammen er allerede sat for restaurant Deilig, som skal være en del af det nye H.C. Andersens Hus.

Her åbner virksomheden Meyers et spisested, hvor man bogstaveligt talt kan sætte tænderne i eventyrlige retter.

Det vides ikke endnu, hvordan maden vil smage, så det er ikke til at sige noget om kvaliteten, men rammen er, at det, der serveres, tager udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr.

- Det er en gave, at man allerede har et afsæt for arbejdet. Det er godt for kreativiteten. At man ikke bare kan vælge imellem alverdens ingredienser, siger virksomhedens grundlægger, kendiskokken Claus Meyer.

Mormor læste eventyr

Kokken fortæller, at man i den nye restaurant ville kunne lade sig inspirere af et eventyr som Vanddråben, som handler om at kunne opleve en hel verden i en enkelt dråbe.

- Nogle gange kan en enkelt dråbe suppe føre én et særligt sted hen. Man kan eksempelvis igennem en smagsoplevelse ende på en strand eller i en skov, siger Claus Meyer.

Claus Meyer solgte i 2014 Meyers, men er igen en ledende del af firmaet.

Han synes, det nye projekt med Deilig er 'superinspirerende', ligesom han også selv har et nært forhold til forfatteren bag.

- Min mormor læste eventyrene højt for mig, da jeg var barn, og jeg må sige, nogle gange føler jeg mig lidt som Klods Hans, siger kokken.

- Det der med at banke på dør efter dør og ikke altid have de bedste forudsætninger for at lykkes og så på en eller anden måde klare det alligevel. Der føler jeg mig som Klods Hans.

Mangler køkkenchef

Der er endnu ikke hyret en køkkenchef til restauranten, og man er ikke på et stadie, hvor man konkret kan give et eksempel på en ret, der kunne serveres.

Claus Meyer lover dog, at det bliver mad for alle.

Desuden vil Deilig have åbent fra morgen til eftermiddag, og derudover er det meningen, man vil have en temadag, hvor man måske vil dykke yderligere ned i Andersens forfatterskab og lave en menu på baggrund af det.

I det tilfælde, hvis man vil have del i madglæderne i forbindelse med et særligt event i H. C. Andersen Huset, kommer det nok til at koste lidt mere, siger Claus Meyer.

Kendiskokken mener i alle tilfælde, at der er spændende områder, man kan udforske, når først en køkkenchef kan få lov til at udforske H.C. Andersens litterære univers.