MF'er: Ministerens svar er dybt arrogant

Fynske handicappede føler sig svigtet af DSB og Banedanmark. Transportministeren afviser, at de er dårligere stillede end handicappede andre steder i landet. Det fynske folketingsmedlem Trine Bramsen kalder ministerens svar for dybt arrogant.

Fynske handicappede føler sig svigtet af DSB og Banedanmark. Vanskeligere forhold på de lokale togstationer gør det vært for handicappede at tage med toget.

Efter TV 2/FYNSs omtale af sagen har det fynske folketingsmedlem Trine Bramsen (S) spurgt Transportminister Ole Birk Olesen (LA) om, hvad han agter gøre for at sikre bedre tilgængelighed for personer med handicap på de fynske togstationer og indenfor hvilken tidshorisont.

Transportministeren har bedt DSB og Banedanmark om en redegørelse, og han slår nu fast, at "tilgængeligheden for personer med handicap på de fynske togstationer ikke er af ringere karakter end i resten af landet".

Men det svar er Trine Bramsen ikke tilfreds med.

- Jeg synes ministerens svar er dybt arrogant. Når mennesker med handicap oplever problemer med tilgængelighed, så skal vi som politikere tage det dybt alvorligt og handle på det. Ikke afvise det med tilfældige excelark og sammenligninger med andre landsdele. Jeg tror ministeren har glemt, at han er til for borgerne – ikke omvendt, siger Trine Bramsen (S).

I svaret til Trine Bramsen skriver ministeren videre:

"En situation som den skildrede i artiklen er naturligvis frustrerende for den pågældende borger. Særligt fordi borgeren på den konkrete station er afhængig af assistanceydelsen, og der så alligevel sker en fejl hos den pågældende leverandør.
Derfor er jeg også glad for, at regeringen og Dansk Folkeparti med finansloven for 2017 har afsat yderligere 50 millioner kroner til tilgængelighed på de danske stationer i 2017. Disse penge har vi netop udmøntet til ledelinjeprojekter og elevatorprojekter på en række stationer rundt om i landet."

- Jeg vil fortsætte mit pres på ministeren for at få ham til at tage problemet alvorligt. Og sammen med blandt andet Danske Handicaporganisationer fortsætte med at sætte fokus på, at vi har en udfordring med tilgængeligheden for personer med handicap, som der skal rettes op på hurtigst muligt, siger Trine Bramsen.

Banedanmarks redegørelse til transportministeren

 

DSBs redegørelse til transportministeren

 

Oversigt

    Oversigt