MGP-regnskab uden arbejdstimer

Odense Kommune har postet tre en halv millioner kroner i afholdelsen af Melodi Grand Prix i Odense. Men Udvikling Fyn har ikke medtaget alle de timer som medarbejdere hos Udvikling Fyn og kommunen skal investere i projektet.

Odense er i Melodi Grand Prix-stemning, og den fynske hovedstad er klistret ind i lyserøde stjerner. Men festen koster skatteyderne i Odense rigtig mange penge.

En gennemgang af Odense Kommunes udgifter viser, at det kommer til at koste kommunekassen omkring 3,5 millioner kroner. Odense har nemlig forpligtiget sig til at betale de udgifter, som DR har ved at afholde arrangementet i Odense. Millionerne går blandt andet til leje af Arena Fyn og til hoteller, mad og transport. Derudover skal kommunen betale en halv million kroner til andre relaterede udgifter.

Til gengæld kan byen kan byen - i følge budgettet - se frem til indtæger i størrelsesordenen 5,3 millioner kroner.

De reelle udgifter kan dog vise sig at være betydeligt højere. Udvikling Fyn har nemlig ikke indregnet én eneste arbejdstime i udgifterne. Hverken arbejdstimer hos Udvikling Fyn eller Odense Kommune er medtaget i udgifterne.

- Det er det ikke tradition for på event-området, og vi er jo Odense Kommunes organisation og vi er jo sat i verden for at løse den her slags arrangementer, så det mente vi ikke der var behov for, siger forretningschef Rasmus Hessum Hansen fra Turisme & Event i Udvikling Fyn.

Men den måde at stille et budget op på møder kritik fra en forsker.

- Det kan blive tolket som om man forsøger at sminke budgettet med færre udgifter end der er. Det er jo en skjult udgiftspost, og hvis et budget skal være gennemsigtigt så skal man kunne se alle udgifterne, siger Fabian Holt, der forsker i events på RUC.

Det har ikke været muligt at få en opgørelse fra Udvikling Fyn eller Odense Kommune over antallet af arbejdstimer, der bliver brugt på Melodi Grand Prix?et.

- Vi har valgt at fokusere på de direkte investeringer, der skal foretages, og på de effekter byen får, siger Rasmus Hessum Hansen.

Oversigt

    Oversigt