I det fynske folks tjeneste

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Der er flere fynske restauranter, der ifølge madanmelder Ole Troelsø, kunne vinde en Michelinstjerne. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Madanmelder Ole Troelsø peger på flere fynske restauranter, som fortjener en Michelinstjerne.

To nye danske restauranter blev mandag belønnet med en Michelinstjerne, men Fyn mangler stadig en plads i den prestigefyldte guide.

Således er Michelinstjernerne drysset ud over København og Aarhus samt flere andre byer på Sjælland og i Jylland. Kadeau på Bornholm har også en stjerne.

Men Fyn er altså fortsat uden Michelinstjerner. Det kommer som en overraskelse for Ole Troelsø, formand for Danske Madanmeldere og anmelder på Børsen.

Læs også Michelin misser igen: Ingen stjerneregn på Fyn

- Jeg havde selv troet, at der ville være kommet noget. Jeg havde troet, at nu ville de bruge tid på at komme derover. Der ligger nogle stykker, som helt klart kunne bære en stjerne, siger han og nævner flere stjernekandidater:

- Det er først og fremmest Falsled Kro, og så er det The Balcony i Odense, som er en ny, ung restaurant, som for mig at se helt klart leverer et produkt, som står lige med flere af dem, der har stjerner i dag.

- Og så er der Sortebro Kro og Pasfall, som også har den tyngde og måske Lieffroy i Nyborg. 

Læs også Danske Spil tror på fynsk Michelin-stjerne

Ifølge Ole Troelsø blev de fynske restauranter formentlig forbigået, fordi inspektørerne fra Michelin ikke har været forbi. Michelinguiden har formentlig ikke ressourcerne til at prioritere det, vurderer han. 

- Jeg tror simpelthen ikke, at inspektørerne er til stede. Man har jo travlt. De skal nå én til frokost og én til aften. De kommer hurtigt ind og ud, så derfor går man efter nogle steder, som man tror på, siger madanmelderen.

Michelinstjernerne i årets guide for de nordiske lande blev præsenteret mandag på Københavns Rådhus.

Jordnær i Gentofte og MeMu i Vejle fik begge deres første stjerne, mens Kadeau i København blev opgraderet fra en til to stjerner.

- De skal kunne stole på, at stedet holder, når de sætter dem i en guide, og det er to meget stabile steder, siger Ole Troelsø.

Samlet har Danmark - inklusive Færøerne - fået i alt 26 stjernerestauranter med 31 stjerner til deling.

På nær Den Røde Cottage, som er lukket, har alle de danske restauranter med Michelinstjerner beholdt deres stjerner.

Ved du noget? Så send os et tip