Middagsduellen - om programserien

-

-

Mandag den 29. marts:  

Vestfyn eller Højfyn?
Hun kæmper for en ny højfynsk kommune. Men han siger det bliver alt for småt. Ankjær Stenskrog vil slå Assens, Haarby, Glamsbjerg, Vissenbjerg, Aarup og Tommerup sammen. Glamsbjergs borgmester Ankjær Stenskrog diskuterer med Vissenbjergs Lene Due.    

Se udsendelsen fra 29. marts

Tirsdag den 30. marts:  

Midtfyn med eller uden Aarslev?
Ringes borgmester Bo Andersen er klar til at slå pjalterne sammen med Årslev og Ryslinge. Ryslinge vil gerne, men i Årslev er lysten til et fornuftsægteskab på Midtfyn ikke overvældende. Årslevs borgmester Hans Jørgensen diskuterer med Bo Andersen fra Ringe.    

Se udsendelsen fra 30. marts

Onsdag den 31. marts:  

Ullerslev på vej væk?
Egentlig var det jo tanken at de fire nordøstfynske kommuner Munkebo, Kerteminde, Langeskov og Ullerslev skulle gå sammen. En selvstændig kommune med muligheden midt imellem Odense og Nyborg. Men sådan går det næppe, for Ullerslev vil til Nyborg. Og hvad så med de andre? Langeskovs borgmester Ejvind H. Nielsen duellerer med Ullerslevs Erik Christensen.  

Se udsendelsen fra 31. marts

Torsdag den 1. april:  

Én ø-kommune?
Både Langeland og Ærø er for små til at fortsætte som selvstændige kommuner, hvis mindstekravet om 20.000 indbyggere skal overholdes. Alligevel forventer alle, at både Langeland og Ærø får lov til at fortsætte som selvstændige kommuner. Men hvor holdbar er den løsning egentlig? Marstals Karsten Landro og Rudkøbings Johan Norden diskuterer øernes fremtid.    

Se udsendelsen fra 1. april  

Fredag den 2. april:  

Et samlet Nordfyn? 
Bogense, Otterup og Søndersø er umiddelbart oplagte kandidater til en ny Nordfyn Kommune. Men vil Bogense måske hellere til Middelfart? Og hvad med Otterup - pønser de i virkeligheden på Odense? Bogenses borgmester Arne Kruse debatterer med Søndersøs Erik Hansen.    

Se middagsduellen fra 2. april

Mandag den 5. april:  

Boye versus Boye
Til daglig arbejder de godt sammen -  Fyns populære amtsborgmester og Odenses ukronede bykonge. Men i denne sag er de vildt uenige. For første gang mødes Jan Boye og Anker Boye til en duel om Fyns fremtid. Den syddanske region - skal eller skal ikke?    

Se middagsduellen fra 5. april

Tirsdag den 6. april:  

Ombejlede Haarby 
Han er jo ikke helt ung længere - Haarbys borgmester Ole Møller. Men lige nu bliver der gjort tilnærmelser til ham både fra Assens i nord og Faaborg i syd. Faaborg har brug for Haarby for at blive stor nok, men har Haarby brug for Faaborg? Ole Møller diskuterer med Faaborgs viceborgmester Trine Greve.  

Se middagsduellen fra 6. april

Onsdag den 7. april:  

Den sydfynske mastodont 
Svendborg er med sine 43.000 indbyggere stor nok i sig selv også i fremtiden. Alligevel har både Gudme og Egebjergs politikere sendt klare signaler om en sammenlægning - en kommune med i givet fald 58.000 indbyggere. Hvorfor er fattige Svendborg så populær hos de små landkommuner? Gudmes borgmester Lars Erik Hornemann debatterer med Svendborgs Jørgen Henningsen.    

Se middagsduellen fra 7. april

Tirsdag den 13. april:  

Hvad er der galt med Odense?
Odense Kommune har inviteret de små omegnskommuner til at skabe et nyt og større centrum på Fyn. Men ikke én af naboerne har sagt ja tak til ideen. Men når man nu både arbejder og køber ind i den store by, hvorfor så ikke slå kræfterne sammen? Munkebos borgmester Palle Hansborg duellerer med Odenses Anker Boye.  

Se middagsduellen fra den 13. april  

Onsdag den 14. april:  

Store tanker ved Lillebælt
Mens nogle kæmper mod at kommunerne bliver for store, så har de helt andre tanker i Middelfart og Fredericia. En stor Lillebæltskommune på op imod 100.000 indbyggere vil kunne hamle op med de store bymiljøer omkring Kolding, Vejle og Odense. Det mener i hvert fald Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm og Fredericias Uffe Steiner.        

Se middagsduellen fra den 14. april   

Oversigt

    Oversigt