Middelfart blæser på ministervejledning: - Det vil jeg ikke finde mig i

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil have Middelfart Kommune til at rette ind efter vejledning om ressourceforløb.

Middelfart Kommune og særligt kommunens beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalgsformand, Morten Weiss-Pedersen (K) har de seneste dage været under kraftig beskydning, efter TV 2/FYN har fortalt om blandt andre 56-årige Lone Nielsen. 

Hun er i ressourceforløb i Middelfart, selvom læger vurderer, at hun er for syg til flere arbejdsprøvninger. Nu skal Lone Nielsen for sjette gang i praktik, hvis det står til kommunen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har tidligere på foråret sendt en skrivelse til landets kommuner, hvor han indskærper, at ressourceforløb for syge borgere skal give mening og ikke må forværre helbredstilstanden hos borgerne.

- Trist kommentar

Under et interview med TV 2/FYN tirsdag sagde udvalgsformand i Middelfart Morten Weiss-Pedersen, at han mener, at Troels Lund Poulsens nye vejledning er for letkøbt. 

quote Jeg håber, der er røget en finke af panden på udvalgsformanden. Når vi laver en vejledning og en præcisering, er det jo netop for at sikre, at den bliver efterlevet

Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister (V)

Dengang sagde udvalgsformanden, at "det er meget nemt som minister at lægge afstand til en lovgivning, som man selv har været en del af. Det giver jeg ikke meget for".

- Det er en ualmindelig trist kommentar, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. 

- Jeg håber, der er røget en finke af panden på udvalgsformanden. Den beskyldning vil jeg simpelthen ikke finde mig i. Når vi laver en vejledning og en præcisering, er det jo netop for at sikre, at den bliver efterlevet. Det skylder vi ikke mindst landets borgere. 

Indkalder til borgmestermøde

Morten Weiss-Pedersen fastholder, at Middelfart Kommune ikke har tænkt sig at ændre på praksis. Han henviser til, at Ankestyrelsen ofte giver kommunen medhold i sager, der ankes af borgere.

Derfor vil beskæftigelsesministeren nu indkalde Morten Weiss-Pedersens chef, byens borgmester, Steen Dahlstrøm (S), til et møde.

- Det er ikke noget, jeg kan acceptere. Derfor må jeg overveje, om tiden ikke er kommet til, at jeg må tage et møde med borgmesteren for at høre baggrunden for, at man mener, at den præcisering, som jeg har udsendt i en vejledning, ikke skal følges i Middelfart Kommune, siger Troels Lund Poulsen.

Morten Weiss-Pedersen fortæller til TV 2/FYN, at de i Middelfart Kommune gerne tager et møde med ministeren.

- Men jeg synes grundlæggende, det her er en storm i et glad vand set i lyset af, at vores almindelige praksis er den samme før vejledningen, som den vil være efter vejledningen, siger Morten Weiss-Pedersen.

Troels Lund Poulsen understreger, at han ved mødet med borgmesteren ikke kan lave en ny sagsbehandling af den pågældende sag om Lone Nielsen i Middelfart. 

Oversigt

    Oversigt