Middelfart Kommune - valgtemaer

-

-

Deltag i debatten om valget i Middelfart


 


Siden 1920 har Middelfart været en socialdemokratisk kommune. Nuværende borgmester Steen Dahlstrøm (50 år) har siddet på pinden i 16 år. Han blev i 1985 som 34-årig landets yngste borgmester. Før ham sad Herman Jensen i 24 år. Siden 1920 har der kun siddet FIRE borgmestre, så det har været nogle politisk sejlivede socialdemokrater.


Tæl til ti
Spidskandidaten Steen Dahlstrøm, som har været borgmester siden 1985, tror på et spændende valg og synes selv, at det er gået rigtig godt med den konstituering, der blev lavet sidst mellem Dansk Folkeparti, De Konservative og Socialdemokratiet. Han vil dog ikke love noget som helst om, hvem Socialdemokratiet slår sig sammen med i 2001: \"Vi må lade vælgerne tale først\", siger han. Dahlstrøm har tidligere udtalt følgende om sin position som borgmester og konstitueringen: \"Man skal bare kunne tælle til ti\", med henvisning til at byrådet har 19 medlemmer. Valgtema: Det går rigtig godt for Middelfart Kommune - Hvorfor ikke lade det fortsætte.


Overraskende alliance
Ved sidste kommunalvalg blev der dog vendt op og ned på mange af traditionerne. På selve valgaftenen gik socialdemokratiet sammen med DFs enlige medlem og de konservative. De konstituerede sig. Dermed blev SF brændt af af Socialdemokratiet, og Venstre og de radikale blev brændt af af Dansk Folkeparti og de konservative.


Både Socialdemokratiet, de konservative og Dansk Folkeparti er umiddelbart godt tilfredse med den sammensætning. Så det kan tænkes, at det samarbejde fortsætter.


Venstre har det svært
Intern strid igennem de sidste par år betyder nu, at der er to Venstre-lister i Middelfart. En med Elin Svensen som spidskandidat og en med Knud Warming. Politisk er de sådan set så godt som enige, men på det personlige plan er der noget, der ikke fungerer. Elin Svensen blev sidste år ekskluderet fra Venstres vælgerforening på grund af samarbejdsvanskeligheder. Elin Svensen har siddet i byrådet for Venstre i 15 år og været formand for den vælgerforening, der nu har smidt hende ud, i 12 år. Elin Svensen har heller ikke formået at få en hel god dialog med de konservative. Også meget tyder på, at det bunder i konstellationen fra 1997, og hele det spil, der gik forud for valget.


Valgtemaer i Middelfart



  1. Selve konstitueringen efter valget i 1997 skal nok blive diskuteret igen.
  2. Havnens fremtid er et andet sikkert valgtema. Der er sat penge af til havnen og til i havneområdet at lave et kulturhus til cirka 35 millioner kroner. Men hvordan skal havnen nøjagtig se ud fremover? Det bliver givet et diskussionsområde.
  3. Renovering af skolerne.
  4. En rapport har fastslået, at ældreplejen i byen ikke er god nok. Det bliver muligvis også et valgtema. Dog er partierne enige om, at der skal gøres noget ved det, og de har også sat penge af til det.

Umiddelbart kan det virke som om, at Middelfart Kommune fungerer, som borgerne kunne ønske sig det. Kommunen ligger godt placeret i det driftige trekantsområde. Her spejder man mere mod Jylland end mod Odense, når det gælder samarbejde. Især Borgmester Steen Dahlstrøm taler varmt for trekantssamarbejdet. Huspriserne er høje, og området er i kraftig vækst. Ledigheden er den laveste på Fyn, og skatteprocenten er også den laveste. Gode skatteborgere flytter stadig til byen, der netop har rundet indbygger nummer 20.000


Spareplaner på vej
MEN ikke alt er lutter lagkage. Der skal strammes op på budgettet næste år (6,2 millioner kroner skal spares), og så har Middelfart fået den ære, at blive udråbt til den kommune i landet med de højeste vuggestuetakster (tæt ved 2900 kr). Også på ældreområdet har der været kritik af forholdene.


Skatteprocent: 2000: 20,30 - 2001: 20,30


Tilbage til hovedsiden om Middelfart Kommune

Oversigt

    Oversigt