I det fynske folks tjeneste

Middelfart Kommune vandt voldgiftssag over Tre-For

Middelfart Kommune vandt 17,8 millioner tilbage til kommunekassen efter at have vundet en sag over forsyningsselskabet Tre-For.

-

Middelfart Kommune vandt 17,8 millioner tilbage til kommunekassen efter at have vundet en sag over forsyningsselskabet Tre-For, skriver Ritzau.

Tilbage i 1999 overtog Tre-For de kommunale forsyningsværker, hvor værdierne i de eksisterende virksomheder blev overført til Tre-For - også kommunernes andele i Fynsværket og Skærbækværket.

I første omgang var det Kolding Kommune, der rejste en voldgiftssag mod Tre-For, hvor kommunen forlangte deres andel i Skærbækværket. Kommunen vandt sagen i 2001 og det førte til at Fredericia, Vejle og Middelfart kommuner stillede et lignende krav.

Tre-For mente ikke, at kommunerne havde krav på deres andel, fordi selskabet mente at kommuner ikke kunne kræve betaling for noget, som elforbrugerne allerede havde betalt for en gang. Men retten havde altså en anden mening og derfor måtte Tre-For altså punge ud. I alt skal selskabet betale 126,5 millioner kroner inklusive procesrenter tilbage til de tre kommuner. Fredericia kommune får 62 millioner tilbage, Vejle 43,7 millioner og Middelfart 17,8 millioner

Tre-For er forbrugerejet og forsyner trekantområdet med vand, varme og el.