Middelfart-læges mistænkelige lægeerklæringer fører til lovændring

De Konservatives indfødsretsordfører, Naser Khader, har flertal for at ændre proceduren for lægeerklæringer, der fritager udlændinge for danskkravet og indfødsretsprøven, når de søger statsborgerskab.

Det skal ikke længere være speciallæger rundt om i landet, der udskriver lægeerklæringer til udlændinge, der på grund af sygdom kan fritages for indfødsretsprøven og at opfylde danskkravet, når deres ansøgning om dansk statsborgerskab skal behandles, mener indfødsretsordfører for De Konservative, Naser Khader.

-  - Vi bør have uvildige, lægefaglige konsulenter, der ser alle disse lægeerklæringer igennem, eller som ansøgerne kan gå til og få en erklæring, som der er til at stole på, siger Naser Khader til BT.

Han mener, at problemet er omfattende, og Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (Venstre) er enig.

 - Det er forkasteligt, hvis der er læger, der laver mangelfulde lægeerklæringer. Jeg er helt enig med Naser Khader i, at de lægefaglige diagnoser skal have en god kvalitet, siger hun.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bakker op om Khaders udspil.

 

 

Baggrunden er, at 135 sager om indfødsret skal gå om på grund af mistanke om, at en speciallæge i psykiatri i Middelfart har skrevet lægeerklæringer på et falsk grundlag.

Psykiateren er desuden blevet frataget retten til at udskrive lægeerklæringer.

Oversigt

    Oversigt