Middelfart måske årets cyklekommune

I Middelfart Kommune er de ikke bange for at køre på den store klinge, når det gælder fremme af cyklismen.

Byrådet har med en fireårig cykleplan sat sig det mål at blive Danmarks cykleby nr. 1.

Midlet er en målrettet indsats og ansættelsen af en cykelkoordinator. Opskriften har bragt Middelfart i det kommunale førerfelt sammen med Varde, Horsens, København og Odense Kommune. Vinderen bliver afsløret den 14. maj.

I nomineringen fra Dansk Cyklistforbund lyder begrundelsen:

"Middelfart Kommune arbejder stadig mere dedikeret med at få flere borgere til at cykle, blandt andet gennem en række utraditionelle samarbejder. Cykelklubber bidrager med stigennemgang og vedligehold, produktionsskoler producerer luftpumper og erhvervslivet opsætter ladestandere til el-cykler."

Og netop det tværfaglige samarbejde og ansættelsen af en cykelkoordinator til at samle alle gode kræfter, ser ud til at være den rigtige opskrift på cyklismefremme:

- Da vi i byrådet vedtog cykleplanen i september 2013, så vidste vi den var ambitiøs. Middelfart skal være Danmarks cykleby nr. 1, og vi er godt på vej. Derfor glæder jeg mig meget over nomineringen til Årets Cykelkommune 2014. Nomineringen beviser, at det kan betale sig at sætte ind med en tværfaglig og tværpolitisk indsats og inddrage hele kommunen. Det er godt at cykle - på den fedtforbrændende, sunde, sociale, økonomiske, tekniske og klima- og energirigtige måde, derfor fortsætter vi det gode arbejde", siger borgmester Steen Dahlstrøm (A).

Oversigt

    Oversigt