Middelfart og Fredericias topklubber går sammen

Stor, markant elitesportssatsning på tværs af Lillebælt. De bedste fodbold- og håndboldhold i Middelfart og Fredericia blev fredag enige om at arbejde i retning af en sammenlægning.

Det betyder, at FC Fredericias nuværende 1. divisionshold i fodbold efter planen skal lægges sammen med MG & BKs danmarksseriehold fra Middelfart, mens håndboldligaholdet fra Fredericia HK skal lægges sammen med GV Ejby Middelfart, der ligger i 1. division. 

Og fremover skal de to nye hold, hvis planen bliver ført ud i livet, så kæmpe under navnet "Lillebælt", har klubbernes bestyrelser fredag besluttet.
- Det her er i bund og grund en sammenlægning - og det er samtidig en markant satsning, siger Per Henriksen, formand hos FHK Elite, til TV 2/FYN.

Endnu er alle formaliteter dog ikke på plads, og sammenlægningerne skal godkendes på de respektive klubbers generalforsamlinger samt af de to kommuner. Men Per Henriksen forventer, at sammenlægningerne bliver en realitet.
- Vi har lavet hele arbejdet, og nu skal det så præsenteres for klubberne, siger han.

I superligaen om tre år

Visionen er at skabe to professionelle sportshold, der kan blande sig helt i toppen af fodbold- og håndboldligaerne, og som kan få en væsentlig støtte fra det lokale erhvervsliv på begge sider af Lillebælt.

Planen er samtidig, at fodboldholdet skal være at finde i Superligaen senest i 2010 - et mål, der måske allerede kan blive nået inden for få uger, eftersom FC Fredericias 1. divisionshold har en god mulighed for at rykke op i landets bedste række.

Samtidig skal "Lillebælts" håndboldhold deltage i slutspillet senest i 2009/2010-sæsonen. Endvidere ønsker initiativtagerne også med tiden at bygge et sportscollege i området og trække events og kulturelle arrangementer til de to kommuner.

Oversigt

    Oversigt