Middelfart skal arrangere VM i orienteringsløb

OK Melfar fra Middelfart er en af i alt fem danske klubber, der i 2020 skal stå for afviklingen af verdensmesterskaberne i orienteringsløb.

Sidste år blev det officielt, at verdensmesterskaberne i orienteringsløb i 2020 skal afholdes i Danmark. Mandag aften skrev fem orienteringsløbsklubber fra Trekantsområdet under på en samarbejdsaftale med Dansk Orienterings-forbund omkring afviklingen af verdensmesterskaberne.

En af klubbene er OK Melfar, der holder til i Middelfart. Klubformand Helle Sørensen glæder sig til at komme i gang med arbejdet med verdensmesterskaberne.

- Vi ved godt, at der er meget arbejde forbundet med afviklingen af så stort et event, men muligheden for at være med i maskinrummet på et verdensmesterskab kommer ikke hver dag. Vi har indgået i en positiv dialog med Dansk Orienterings-Forbund, og det har stået klart fra start af, at vi skulle arbejde sammen på tværs af klubberne. Det er vi vant til fra andre løb. Nu er det bare på den helt store scene. Vi tror på, at vi med vores indsats kan gøre en positiv forskel for både Trekantområdet, vore byer og for orienteringssporten, siger Helle Sørensen i en pressemeddelelse.

Forbundet glad for partnere

Dansk Orienterings-Forbund er glade for, at fem lokale orienteringsløbsklubber har trukket arbejdstøjet på for at sikre et vellykket mesterskab. 

- VM 2020 bliver det største orienteringsløbsevent, vi nogensinde har haft i Danmark, og vi er dybt afhængige af frivillige kræfter til at løfte den store opgave. Vi er meget glade for, at det i Trekantområdet kan lade sig gøre at arbejde på tværs af både kommuner og klubber, så vi sikre et fantastisk mesterskab i de tre flotte bykerner. Når vi har de fem klubber med allerede her tre år før mesterskabet, har vi lagt et rigtig godt fundament. Vi sætter vi stor pris på det engagement, klubberne udviser, siger Walther Rahbek, formand for Dansk Orienterings-Forbund.

Løbene skal afvikles i juli 2020, men selv om OK Melfar står som medarrangør, kommer løberne aldrig til at løbe på Fyn. VM-løbene skal løbes i henholdsvis Kolding, Fredericia og Vejle.

Fakta om VM i orienteringsløb i Danmark i 2020

Oversigt

    Oversigt