I det fynske folks tjeneste

Middelfart - tænk hvis du boede der

Middelfart Kommunes bosætningskonsulenter jagtede nye borgere ved Rock Under Broen.

01:01

Video: Ken Petersen

"Jagter du kærligheden, eller har du allerede fundet den, så drømmer du måske om at slå dig ned?"

Sådan var oplægget for Middelfart Kommunes bosætningskonsulent Anne Marie Klausen og hendes kolleger, da de for fjerde år i træk satte en stand op ved Rock Under Broen.

Rock-arrangementet havde i år promoveret sig blandt andet med reklamer på midt- og sydjyske tv-stationer. Der var således muligvis større jysk potentiale end tidligere, da jagten på nye borgere blev sat ind, da de 14.200 gæster blev lukket ind på pladsen ved Den nye Lillebæltsbro.

Ud over havudsigt fra mange boliger i selve Middelfart by, en årlig tilbagevendende rock-begivenhed og netop udstykkede byggegrunde ikke langt fra pladsen under broen, så havde borger-jagerne budskabet om over 500 nye lejeboliger med i posen.

Fakta

Indbyggertallet i Middelfart Kommune rundede sidste år 38.000.

For at trække folk til standen blev der lokket både med bolcher og en mulig præmie lydende på et weekendophold for to med Bridgewalking på Den gamle Lillebæltsbro.

Læs også Rock Under Broen - fraklip: Tålmodig reporter tog publikum med et smil

Den rette scene til jagt

- Man har vandet, man har broen og vi har kulturen, så det er en rigtig god scene, at komme i dialog med potentielle tilfyttere, sagde en veloplagt og stort smilende Anne Marie Klausen, da TV 2/FYNs udsendte mødte hende under broen, og gennem larmen spurgte om indsatsen nyttede.

- Ja, det nytter, fordi folk får hilst på os og får fundet ud af at Middelfart Kommune er ude i marken, hvor folk er og man kan komme i dialog.

- Men det er jo ikke sådan, at vi får nogen til at flytte i morgen, sagde Anne Marie Klausen iført en t-shirt med sloganet "Middelfart - tænk hvis du boede her".

Netop t-shirten kunne appelere til, at man gjorde som en af vennerne og flyttede til Middelfart. Kommunens undersøgelser viser nemlig, at udenbys gæsterne ved Rock Under Byen kommer fra de kommuner, som kommunen får størstedelen af sine tilflyttere fra. 

Læs også Se billederne: Rock Under Broen har fået savnet opbakning