Gensyn med festival og nostalgien: - Midtfyn gør det ekstremt godt

Midtfyns Festival gik i gang fredag og kan fejre 30 års jubilæum i år. Festivalen kan noget som andre festivaler ikke kan, mener to debutanter.

Der var nyt og nostalgi på plakaten, da Midtfyn Festival fredag tog hul på to dage med en hyggelig cocktail af afslapning og dansk musik fra de øverste hylder på markerne syd for Ringe.

- Vi savner det her fællesskab, høre noget musik sammen, drikke nogle øl sammen, bare have det sjovt med hinanden og ikke tænke på alle de restriktioner. Og Midtfyn de gør det ekstremt godt, jeg er meget imponeret, sagde Mads-Lucas Aagaard.

Han havde sammen med Line Nilsson fundet vej til festivalpladsen fra Ryslinge Teaterhøjskole.

Hun synes, at der er super hyggeligt på Midtfyns Festivalen.

- Det er meget anderledes end de andre festivaler jeg har prøvet, men det er sindssygt hyggeligt og der er virkelig god stemning.

Line Nilsson fortsatte med at give Midtfyns Festival et skulderklap for valget af musik.

- Man opdager noget musik, man ellers ikke ville have hørt. Det er det de små festivaler kan, sagde hun, og havde haft en megafed oplevelse med Back to Back.

- Og så skal vi selvfølgelig også til Sanne Salomonsen, tilføjede Line Nilsson.

Tjene penge til klubkassen

Mens de to teaterskolelever var på festival i det midtfynske for første, så var det et velkomment comeback for Bjarne Knudsen på festivalen, som i når kan fejre 30 års jubilæum.

Bjarne Knudsen er formand for Håndboldklubben He-Ry 67 i Ryslinge, og han var der ikke kun for stemningen og det gode vejr.

Midtfyns Festival genkomst i den danske festivalkalender er nemlig også en mulighed for, at kunne tjene nogle penge til klubkassen.

- Det betyder utrolig meget. Vi er meget glade for, at vi kan være til at starte en festival op igen. Det var vi med til for efterhånden mange år siden, og det er det samme koncept med muligheder for at vi kan tjene nogle penge til håndboldklubben, sagde Bjarne Knudsen til TV 2 Fyns udsendte.

Festivalens første dag blev åbnet af legendariske Stig Møller og 2021-udgaven af Steppeulvene, mens det mindst ligeså legendariske Odenseband The Blues Brothers Souvenir Show lukkede og slukkede.

Lørdag fortsætter det rene danske program med en blanding af nye og gamle navne med Magtens Korridorer som hovednavnet.

Midtfyns Festval er tilbage. I år kan festivalen endda fejre 30 års jubilæum. også selvom der i en årrække slet ikke har været nogen festival på dyrskuepladsen i Ringe.

Oversigt

    Oversigt