Mikkels job flyttede fra København til Odense: - En rigtig stor omvæltning

Det er voldsomt og belastende for medarbejderne, når deres arbejde rykkes til en anden by. En rigtig stor omvæltning, siger en af Odenses nye borgere.

For to år siden skulle Mikkel Rosenvold tage en stor beslutning. Hans arbejdsplads skulle flytte fra København til Odense, og spørgsmålet var så, om han ville med.

- Det har været en rigtig stor omvæltning, siger Mikkel Rosenvold, der valgte at flytte med Spilmyndigheden, som regulerer spilmarkedet i Danmark. 

Spillemyndigheden rykkede til Odense 1. december 2016, og det skete i forbindelse med udflytningen af knap 4.000 statslige arbejdspladser. 

Flere tusinde arbejdspladser skal rykkes

I sin åbningstale bebudede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at flere tusinde arbejdspladser endnu en gang skal rykkes fra hovedstadsområdet til provinsen.

Det var en stor omvæltning for den københavnske konsulent, der havde boet hele sit liv i hovedstaden.

 
Fotograf: Pernille Gram

- Jeg har hele mit netværk - min familie og venner - i København. Det er klart, at der er et afsavn i forhold til det, men det bygger man jo op i en ny by. Så langt er der heller ikke hjem til København, fortæller Mikkel Rosenvold, der arbejder som konsulent.  

Til trods for at han fortsat kalder København for sit hjem, valgte han alligevel at følge med jobbet til landets tredjestørste by.

- Jeg var rigtig glad for mit job, og så synes jeg ikke, at Odense var mere skræmmende end som så. Det kunne have været endnu værre med vores udflytning, så jeg syntes alt i alt, at det var tillokkende at flytte herover, forklarer Mikkel Rosenvold.

Var du flyttet, hvis Spillemyndigheden var rykket til Tønder eller Nakskov?

- Nej. Med al respekt for både Sønderjylland og Lolland var jeg ikke det. Jeg er bymenneske, og det betyder meget for mig, at Odense trods alt er en by af en vis størrelse, forklarer Mikkel Rosenvold.

Direktør: Voldsomt og belastende for medarbejdere

Cirka 60 medarbejdere blev berørt af Spillemyndighedens flytning. Kun to medarbejdere er flyttet fra København til Odense, mens 15 pendler dagligt.

Med andre ord er flere end 40 medarbejdere blevet skiftet ud, og det er dermed en stor omvæltning for både virksomhed og medarbejdere.

- Det var voldsomt. Det var en belastning for undertegnede, men i særdeleshed også for de kollegaer, der gang på gang måtte sige farvel til dem, de arbejdede sammen med hver evig eneste dag, siger Birgitte Sand, der er direktør for Spillemyndigheden. 

 
Fotograf: Pernille Gram

- Man skal ikke undervurdere, hvor barskt det opleves, når folk får sådan en besked, fastslår hun.

TV 2/Fyns Christiansborg-redaktør, Thomas Funding, vurderer, at især Sydfyn kunne være et oplagt valg til at blive hovedsæde for nogle af de statslige myndigheder, der i dag ligger i København.

 

 

Oversigt

    Oversigt