Mildt 2014-vejr: Boligejere sparer flere tusinde kroner

Boligejerne sparer i gennemsnit 20 procent på sidste års varmeregning, viser nye tal fra Teknologisk Institut.

Det generelt milde vejr i 2014 betyder, at landets boligejere i gennemsnit kommer til at spare 20 procent på varmeregningen i forhold til 2013. Behovet for at fyrre op for varmen i hjemmet sætter nemlig ny bundrekord.

Det viser en ny opgørelse fra Teknologisk Institut.

Ifølge sekretariatsleder hos Teknologisk Institut Jens Christian Sørensen kan det give en økonomisk gevinst til boligejerne.

- Det generelt milde vejr i 2014 kommer klart til at afspejle sig på forbrugernes varmeregninger.

- Udgifterne til opvarmning i hele 2014 bliver 20 procent lavere end sidste år, og det bør udmønte sig i væsentligt lavere udgifter til varmeregningen, siger Jens Christian Sørensen i en kommentar.

Fjernvarme

Udregningerne viser, at graddagetallet for hele 2014 har været 27,7 procent lavere end for normalåret, samtidig er tallet det laveste, siden man begyndte at beregne graddage i 1936.

Graddage er et mål for, hvor koldt det har været, og hvor meget energi der bruges til rumopvarmning.

Det store fald i graddage kan få besparelsen for boligejerne til at løbe op i flere tusinde kroner.

- De faldende graddage betyder, at der skal bruges mindre energi til opvarmning. For et gennemsnitlig parcelhus bliver besparelsen på 3500 kroner, mens en gennemsnitlig lejlighed vil spare måske i størrelsen 2500 til 3.000 kroner på opvarmning i 2014.

- Men for lejligheder og etageboliger kan der dog være store variationer på grund af faste udgifter til varmeforsyningen, siger Jens Christian Sørensen.

I 2013 var antallet af graddage på 2626, hvor den kolde vinter blandt andet havde stor indflydelse.

Oversigt

    Oversigt