I det fynske folks tjeneste

Militærmand bag bombeeksplosion i Odense

En mand og en dreng omkom, da en militærmand sprængte et hus på Brombærranken i Odense i luften torsdag formiddag. Den omkomne er ansat i militæret og har adgang til sprængstoffer. Det andet offer - mandens søn - omkom også ved eksplosionen, der også kvæstede mandens ex-kone livsfarligt.

-


To personer er døde og en anden alvorligt kvæstet ved eksplosionen

En mand og en dreng omkom, da en militærmand sprængte et hus på Brombærranken i Odense i luften torsdag formiddag. Den 37-årige omkomne mand er ansat i militæret og har adgang til sprængstoffer. Det andet offer - mandens fem-årige søn - omkom også ved eksplosionen, der også kvæstede mandens 27-årige ex-kone livsfarligt.

Ifølge Odense Politi så sendte manden onsdag et brev til både sin egen familie samt til politiet, hvor han fortalte, at han ville sprænge sin ex-kone, søn samt sig selv i luften. I brevet understreger han at der ikke er tale om en terrorhandling. Mordet og selvmordet var altså nøje planlagt. Ifølge TV 2/FYNs oplysninger var militærmanden kaptajn og tilknyttet Skive Kaserne. Dermed havde han også nem adgang til sprængstoffer. Ifølge naboer havde han flere gange været udstationeret på blandt andet Balkan og i Irak.

Eksplosionen skete torsdag formiddag og betød, at taget på huset blev revet af. Odense Politi valgte at evakuere området, da man formodede, at der var brugt militære sprængstoffer.

Derefter blev der tilkaldt eksperter til stedet for at undersøge om der var yderligere eksplosionsfare.

Efter al sandsynlighed var den 37-årige militærmand tilstede i huset, fordi det var hans søns fem års fødselsdag. Drabet og selvmordet skyldes formentlig, at den 37-årige var jaloux over, at kvinden havde fået en ny kæreste.