Miljø-venlig genbrugsstation åbner i Odense

En nyrenoveret genbrugsstation i Villestofte ved Odense kan lørdag slå dørene på. Pladsen er nu blevet mere bruger- og miljøvenlig. Den nye asfalt på pladsen suger regnvandet uden at det belaster kloakkerne.

Lørdag morgen klokken 9 byder Odense Renovation på kaffe og et rundstykke på den nye genbrugsstation i Villestofte . Odense Renovation vil gerne vise deres nyrenoverede miljøvenlige genbrugsstation frem for borgerne

- Vi har tænkt miljøet ind på flere måder på den nye plads. Det nybyggede mandskabshus er opført af brugte mursten, og der er solceller på taget, fortæller funktionsleder Dorthe Lind Christensen fra Odense Renovation.

Den nye plads har fået en helt ny type asfalt, der kan suge regnvandet, så det ikke render i kloakken. Asfalten er lagt i samarbejde med Vandcenter Syd, som ønsker at teste den nye type asfalt forskellige steder, for at få erfaring med, hvordan det virker. Genbrugsstation i Villestofte er den første i Danmark med asfalt, der holder regnvandet på egen matrikel.

- Den nye asfalt er både til gavn for miljøet og økonomien, fortæller souschef Per Hallager fra Vandcenter Syd.

- Kloakkerne i området er i forvejen overbelastede. Det er et såkaldt fællessystem, hvor både regnvand og kloakvand løber. Derfor skulle vi finde en løsning, så regnvandet fra den nyrenoverede genbrugsplads ikke ville strømme ned i kloakkerne, fortæller souschef Per Hallager fra Vandcenter Syd.

Løsningen er en ny type asfalt, hvor vandet kan trænge igennem. Under asfalten er der lagt et tykt lag af sten, hvor vandet  så opsamles. Dermed skal der ikke bruges penge på et regnvandbassin eller nye større kloakker.

- For meget sand og jord kan stoppe den sugende asfalt, så vi håber brugerne vil hjælpe os, siger funktionsleder Dorthe Lind Christensen fra Odense Renovation.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt