Miljøorganisation sagsøger Svendborg-skib

Containerskibet Svendborg Maersk, der har hjemhavn i Svendborg, bliver beskyldt for at have bragt andres liv i fare og for at efterlade affald

Den franske miljøorganisation Robin des Bois - på dansk Robin Hood - vil sagsøge det A.P. Møller-Mærsk-ejede containerrederi Maersk Line for ikke straks at have fortalt myndighederne om tabet af over 500 containere ved Vestfrankrig. Det skriver netportalen maritimedanmark.dk.

Det var containerskibet Svendborg Maersk, der under stormen Ulla den 14. februar tabte de mange containere. I første omgang rapporterede Svendborg Maersk kun tabet af omkring 75 containere.

Først senere skønnede man på skibet, at antallet var mellem 200 og 300. Da skibet nåede i havn i Malaga og fik opgjort det endelige tal, viste det sig, at 517 containere var røget over bord under stormen, der med vindstyrker på 46 meter pr. sekund fik havet til at rejse sig i otte til ti meter høje bølger.

- Containere er en permanent trussel for fiskefartøjer, kystsamfund og miljø, siger den franske miljøorganisation Robin des Bois. Miljøforkæmperne beskylder Maersk Line og skibets besætning for uacceptabel letsindighed, for at have bragt liv i fare, for forurening og at have efterladt affald.

Sagen mod rederiet vil blive anlagt ved domstolen i Brest i Bretagne.

Maersk Line har tidligere oplyst, at omkring 85 procent af de mistede containere var tomme og ingen af de øvrige indeholdt skadelige materialer. Selskabet har mod betaling haft fly og helikoptere fra kystvagten i luften for at lokalisere de tabte containere.

Indtil videre er det kun lykkedes at finde og bjærge 13 containere. Langt de fleste anses for at være sunket og befinde sig på havbunden.

Læs mere om Svendborg Maersk

Oversigt

    Oversigt