I det fynske folks tjeneste

Milles kamp for livet

En 16-årig skolepige overlevede kun med nød og næppe eksplosionsagtig brand, der var forårsaget af minicomputer. Nu vil moderen advare andre familier.

Familiens hus udbrændte og to piger blev alvorlig forbrændt. Den ene pige var længe i livsfare.

En såkaldt "minicomputer" var årsagen til, at en hel familie fra Ore på Nordfyn den 15. august i år mistede alt, hvad de ejede i en eksplosionsagtig brand.

Begge døtre forbrændt

04:13 Luk video

Begge familiens døtre blev forbrændt ved branden, der startede på et tidspunkt midt om natten, hvor pigerne lige var faldet i søvn.

Værst gik det ud over den 16-årige Mille Andersen, der blev forbrændt på 50 procent af kroppen, og som i flere dage efter ulykken svævede mellem liv og død.

-Selvom lægerne har erklæret hende uden for livsfare, så er jeg stadig bange. Hun gennemgår nogle store hudtransplantationer i øjeblikket og har det tydeligvis meget dårligt, siger Milles mor, Rita Larsen til TV 2/Fyn.

Hun har valgt at fortælle om familiens - og ikke mindst Milles pinsler - for at advare andre om, hvor farlige bærbare computere kan være.

-Det virkede som om, at brandeksperterne med det samme efter branden havde fokus på børnenes minicomputer, som kun var et halvt år gammel. Hvis mine børn har haft uhensigtsmæssig omgang med computeren, så har andre børn det helt sikkert også, og så føler jeg, at det er et emne man skal tage op i familierne. Ingen skal gennemleve det mareridt, vi går igennem lige nu, siger Rita Larsen.

Ingen fortalte om brandfare

Hun undrer sig i øvrigt over, at ingen snakkede om brandfare, da familien for et halvt år siden købte den bærbare.

-Brandfare og overophedning var overhovedet ikke emner, sælgeren kom ind på. Hvis det kan være så farligt at lade en computer stå og lade op, så mener jeg forretninger bør indskærpe det overfor kunderne, siger hun.