Milliarder af data pist væk: Nu skal vi have styr på det

3400 elever og 400 lærere på Nordfyns seks folkeskoler har mistet tre års skolearbejde. Det var lagret på en ekstern harddisk, som er brændt sammen.

Siden IT-afdelingen den 7. april måtte konstatere, at en server meldte fejl og alt var forsvundet fra de personlige drev, har medarbejdere arbejdet på højtryk for at få et overblik over, hvad der reelt kan genskabes fra harddisken.

Men der er ingen back-up, der kan løse problemet med de flere tusinde gigabyte dokumenter og data, der er pist væk.

- Jeg tænker meget på de børn, lærere og pædagoger, der har mistet en hel masse arbejde. Det er rigtig, rigtig ærgerligt for dem. Og det kan jeg kun beklage rigtig meget, siger Børn- og Ungedirektør i Nordfyns Kommune. Ejner Jensen.

Hvorfor havde I ikke en back-up af det her?

- Fordi vi anså det for usandsynligt, at det her SAN (Storage Area Network red.) ikke kunne holde dataen. Det er kendt for at bevare data og aldrig miste data, så det er den grundlæggende årsag til, at vi ikke har noget ekstra sikkerhed på det, fortæller IT-ansvarlig i kommunen, Dennis Høgstrøm Pedersen.

Hvad har I lært af det her?

- At vi nok skal have en anden opsætning fremadrettet, således at det her ikke kan gentage sig. Vi bliver nok til at re-tænke vores IT, sådan at vi får styr på det i fremadrettet perspektiv, siger Børn- og Ungedirektøren Ejner Jensen.

Se med klokken 19.30, når vi sender direkte fra en af de berørte skoler og taler med speciallærer Kristina Bjørnskov.

Oversigt

    Oversigt