Million-institution står tom

En dyr institution specielt oprettet til en voldelig 17-årig dreng står tom. 14 pædagoger er ansat og får løn til at mandsopække den 17-årige på institutionen, men drengen har stort set ikke været på institutionen i de syv måneder, den har eksisteret. Han er nemlig al for voldsom til personalet.

Dalsfledt: Forfærdeligt

Institutionen, der er en af landets dyreste, har i fire ud af syv måneder stået tom, fordi den 17-årige dreng har været indlagt på en lukket psykiatrisk afdeling.

Institutionen, der ligger i Middelfart, koster seks millioner i drift om året.

Ib Dalsfledt, der er formand for Social- og Psykiatriudvalget, er ikke stolt over, at amtet skal betale så mange millioner for en tom institution:

- Det har jeg det rigtig forfærdeligt med. De penge kunne have været brugt på alle mulige andre positive måder.

Men ifølge Ib Dalfledt er der ikke andre muligheder end lade personalet stå til rådighed, selvom han erkender, at sagen er grotesk.

- Vi er nødt til at være sikker på, at når drengen bliver udskrevet, at så er personalet også klar til at modtage ham.

Det skal laves om

Ifølge Ib Dalsfledt driver Fyns Amt 10 miniinstitutioner med ganske få beboere og mange pædagoger. Og det burde der laves om på, mener Ib Dalsfledt.

- Eva Kjer Hansen burde kigge på, om der ikke var en mulighed for at samle beboerne et sted på landsplan.

Fyns Amt skal tilbyde drengen et pædagogisk tilbud, fordi drengen har fået en behandlingsdom, der kræver 24 timers mandsopdækning.

Oversigt

    Oversigt