Millioner fra EU til Region Syddanmark

Region Syddanmark og kommunerne i regionen tjener på investeringen i et Bruxelles-kontor.

Region Syddanmark og de 22 kommunernes store EU satsning på et Bruxelles-kontor, der skal tilføre regionens institutioner og virksomheder kapital og udviklingsprojekter, viser sig efter et år, at være en særdeles god investering, skriver Det Syddanske Bruxelles-Kontor i en pressemeddelelse.

Investeringen på syv millioner i årligt tilskud til Det Syddanske Bruxelles-kontor, betød langt mere end fuldt udbytte allerede efter seks måneder, da der var projekter til regionen for mere end 50 millioner kr.

Og efter et år ligger der ansøgninger hos EU for langt mere end 100 millioner kr., hvilket er historisk højt for Danmark.

Esbjergs borgmester Johnny Søtrup, der er bestyrelsesformand i Det Syddanske Bruxelles-kontor peger på, at det især er regionens private virksomheder og offentlige institutioner, der nu nyder godt af, at Region Syddanmark og de 22 kommuner har investeret i en nyskabende aktør inden for erhvervsfremme med fokus på konkrete resultater.

Ifølge Johnny Søtrup, så viser resultaterne fra Det Syddanske Bruxelles-kontor, at hvis man vil noget i EU, så skal man være til stede i Bruxelles. Det er netop tilstedeværelsen og derved udnyttelsen af kontorets netværk, der har skabt de gode resultater.

Det Syddanske Bruxelles-Kontor består af i alt 15 medarbejdere.

Oversigt

    Oversigt