Millioner på krogen: Vil have fynsk kyst- og lystfiskercenter

Står det til regeringen, kan Assens Kommune hive 32 millioner kroner i land til nyt center for kyst- og lystfiskerturisme.

Åbne vidder, lange kyststrækninger og masser af fisk. Det finder man ved Helnæs-bugten i Assens. Og snart skal de lokale lystfiskere måske dele området med flere turister.

- Jeg synes, det er utrolig dejligt at høre, og det er godt for det Sydvestfynske område. Vi trænger til den slags aktiviteter, siger Ole Christian Olesen, der er lokal lystfisker.

Regeringen sætter nemlig nu forslaget om et nyt center for kyst- og lystfiskerturisme i Assens Kommune på finanslovsudspillet for 2018.

- Jeg er stolt over, at vi på Fyn nu får mulighed for at etablere et formidlings- og oplevelsescenter, fordi det bidrager til at gøre Fyn endnu mere interessant som turist- og lystfiskerdestination, siger folketingsmedlem Jane Heitmann (V).

Partiet vil fra 2018 til 2021 årligt tilføre centret otte millioner kroner - i alt 32 millioner kroner. 

Falder af på Fyn

Tanken er, at det nye Center for Kyst- og Lystfiskerturisme kan bidrage til at styrke formidling og markedsføring af Helnæs' mange oplagte fiskeri-områder. Samtidig forventer Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), at stedet vil tiltrække mange lystfiskerturister - til gavn for hele Fyn.

- Turister kan bo på nærliggende hoteller, konferencecentre eller bruge andre faciliteter på Sydvestfyn. Og så kan de tage et par dage på Fynshoved, eller nogle af de andre gode steder, vi har på Fyn, siger han.

Han bliver bakket op af VisitDenmark. For når knap en million turister fisker i Danmark om året, så er det en god investering. Det siger Marie Louise Schmidt fra VisitDenmark.

- Er lystfiskeriet én del, så er der meget andet, man kan præsentere en turist for, imens de er på Fyn.

Plads til alle

Det er endnu uvist, hvor formidlings- og oplevelsescenteret skal placeres, hvis det bliver en realitet. Men spørger man Ole Christian Olesen, så er der plads til alle i Helnæs-bugten:

- Der er rigeligt med fisk og plads til os alle sammen, siger han.

Nu skal et flertal i folketinget blot hive forslaget i land, inden centret bliver en realitet.

Oversigt

    Oversigt