Millioner på plads til H.C. Andersens eventyrhus i Odense

Med millioner fra A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden og Odense Kommune er alle 305 millioner på plads til Eventyrhuset i det centrale Odense

Med 225 millioner er A.P. Møller Fonden den største bidragsyder til det nye H.C. Andersens hus. Et hus der skal stå færdigt i 2020, men allerede påbegyndes opført i foråret 2017.

Hør øverst i denne artikel, hvad Johannes Nørregaard Frandsen, Professor i Kultur ved SDU, mener H.C.Andersen ville have ment om det projekt der opføres ganske få hundrede meter fra forfatterens fødested i det centrale Odense.

Der har været international opmærksomhed om projektet, der endte med at havne hos den verdenskendte japanske arkitekt Kengo Kuma, der skal opføre det nye hus. Event Communications, et britisk udstillings-bureau, skal stå for udstillingerne på det nye museum. Og hos Eithne Owens fra firmaet, er det vigtigt at være tro mod H.C. Andersens egne tanker. Det fortæller hun mere om i nedenstående video.

 

 

 

Også hos rådmand for By- og Kultur, Jane Jegind (V), var der stor begejstring for at det der på H.C.Andersens fødselsdag 2.april blev præsenteret som en drøm, nu bliver virkelighed.

 

 

Netop arbejdet med at få de 305 millioner kroner i kassen har været benhårdt lobbyarbejde. Et arbejde blandt andet Museumschef Torben Grøngaard Jeppesen har stået for. Et arbejdet han i videoen herunder beskriver.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt