Millioner på vej: Saltvandsindsprøjtning til maritime iværksættere

Svendborg bliver udgangspunkt for en ny maritim start-up hub for iværksættere inden for fremtidens maritime branche.

Der bliver satset massivt på udviklingen er det maritime erhverv på Sydfyn. Nu kommer endnu et projekt til Svendborg, der er omdrejningspunktet for investeringerne.

Fyns Maritime Klynge har fået tilsagn fra Syddansk Vækstforum om en økonomisk saltvandsindsprøjtning til etablering en start-up hub for maritime iværksættere i Svendborg. Bevillingen på tre millioner kroner er en del af EU Socialfondsprojektet Co-Create Sydfyn.

- Visionen med start-up hub’en er at forkorte vejen fra produktudvikling til finansiering og salg, forklarer Lars Ahrendtsen, forretningschef i Fyns Maritime Klynge. 

- Når det gælder produkter til den maritime branche, kan udviklings- og særligt testfasen være lang og omkostningstung, og det er her, risikoen for at måtte lukke ned er størst for nye virksomheder. Derfor etablerer vi nu dette start-up-program, hvor vi giver iværksættere adgang til teknisk support, testfaciliteter, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og adgang til samarbejdspartnere blandt virksomheder i det maritime klyngemiljø, siger Lars Ahrendtsen i en pressemeddelelse. 

Flere store investeringer

Beslutningen om at placere en maritim start-up hub i Svendborg er endnu én af flere massive investeringer i den maritime udvikling på Sydfyn.

I 2021 forventer SIMAC´s 12.000 kvadratmeter nye internationale søfarts- og maskinmesterskole at stå færdig og EU's internationale søfartskonference vil trække over 1.000 deltagere til byen i 2024. 

Den positive udvikling glæder naturligt nok kommunen, der kan se frem til flere både uddannelses- og arbejdspladser i de maritime erhverv.

- Det er særdeles positivt for Sydfyn at endnu et maritimt initiativ er på vej. Med over 120 virksomheder, knap 7.000 medarbejdere og syv uddannelses- og vidensinstitutioner indenfor det maritime i området er det oplagt at placere en iværksætter-hub her, siger formand for styregruppen for Co-Create Sydfyn og kommunaldirektør i Svendborg Kommune, Erik Meldgård.

Oversigt

    Oversigt