Millioner ruller ind til fynske turistprojekter

Gl. Elmegaard Museumsfond på Drejø har fået 15.000 kroner, mens et ø-pas-projekt i Rudkøbing får 1.180.000 kroner. I alt får ni fynske projekter penge af Erhvervsministeriet.

Der er 2,8 millioner kroner på vej til turismen på Fyn. Pengene kommer fra Erhvervsministeriet, som drysser tilskud ud over i alt ni fynske projekter.

I Faaborg har projektet "Danmarks hemmelige Atlantis" fået tilsagn om støtte på 275.000 kroner.
Det er Den Selvejende Institution Øhavsmuseet Faaborg, som ønsker at åbne den undersøiske stenalderverden i Det Sydfynske Øhav ved at udvikle et nyt tilbud, der kombinerer guidede snorkelture med udstillingsbesøg.

I Kerteminde får projektet "Fiskeriet i Kerteminde - Maritime oplevelser" 154.750 kroner i støtte.
Her er det Fonden Kerteminde Turistbureau, som ønsker at udvikle tre nye maritime oplevelser, Fiskens Dag, guidede fisketure for begyndere og erfarne lystfiskere samt guidede byvandringer med fiskeriet og dets historie i Kerteminde i centrum.

Også turisme-tiltag i Svendborg-området får støtte. Der er således 260.000 kroner til "Tåsinge Frugthave - Viden og oplevelseshaven", som Tåsinge Ildsjæle står bag.
Projektet ønsker at etablere Tåsinge Frugthave som centrum for oplevelsespakker rettet mod danske og udenlandske turister og som videnscenter for frugtdykrning og -brug med kurser og formidlingsaktiviteter for haveejere.

Projektet "Øerne på turisme-landkortet: Ø-pas 2017" i Rudkøbing får 1.180.000 kroner.
Det er Sammenslutningen af Danske Småøer, som står bag. Der skal udvikles et dansk ø-pas med det formål at skabe større opmærksomhed om de danske øer, lyst til at besøge dem og dermed grundlag for øget omsætning for turismeerhvervet på øerne.

På Baagø ud for Assens får Baagø Beboerforening et tilskud på 114.075 kroner til projektet "Ny vogn til turisttransport på Baagø".
Beboerforeningen ønsker at understøtte turismen på Baagø. Tiltaget har til formål at indkøbe en transportvogn til at spænde på en traktor. Vognen skal bruges til  turistkørsel fra havnen og til ’byen’, en strækning på tre km, og til ture rundt på øen.

Lyø Beboerforening får 110.788 til "Støtte til køb af festtelt".
Udover et telt med plads til 200 personer skal der indkøbes borde, stole, gulv, belysning og opvarmning. Teltet skal danne ramme om festlige begivenheder som for eksempel sommer-, høst- og havnefest.

Svendborg Havn, Færge og Sundfart har fået 604.000 kroner i støtte til projektet "Udvikling af Øhop Sydfyn". Projektet vil udvikle et økonomisk bæredygtigt øhopkoncept, der på tværs af kommunegrænser kan binde øerne i det Sydfynske Øhav sammen til én samlet turistdestination. Projektet involverer færgen Hjortøboen.

På Drejø får Gl. Elmegaard Museumsfond 15.000 kroner til projektet "Indendørs café".  
Pengene skal gå til indkøb af stole og caféborde, som kan gøre indretningen fleksibel.

"Nyt Energivenligt Varmeanlæg til Avernakø Forsamlingshus" hedder det projekt, som Avernakø Forsamlingshus har fået 96.850 kroner i støtte til det.
Formålet er at energioptimere forsamlingshuset, så man kan nedbringe driftsomkostningerne og fremtidssikre huset. 

I alt har Erhvervsministeriet givet tilsagn til 30 turismeprojekter i Danmarks landdistrikter.
Samlet får de 10,3 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt