To millioner til energilandsby

Energilandsbyen 5762 i Svendborg Kommune har fået 1,9 millioner kroner til et nyt energiprojekt.

Projektet hedder Energirenoveringshjulet og skal undersøge, hvad det betyder for et lolkalsamfund, når en husejer investerer i at energirenovere sin bolig.

- Foran ligger nu et stort arbejde med at realisere projektet, så vi får skabt energibesparelser blandt de mange private husejere i Svendborg Kommune og på det øvrige Sydfyn, siger Rudi Rusfort Kragh, formand for Foreningen Energilandsbyen 5762.

Energilandsby 5762 omfatter otte landsbyer med i alt 1800 husstande og bliver støttet af Svendborg Kommune og foreningen GO2Green.

Formålet er at teste energirenoveringer i forskellige typer af enfamiliehuse i lokalområdet. Hvis hvert af ejendom investerer 75.000 kroner i energioptimering, er der potentiale for at få investeret ca. 135 mio. kroner i lokalsamfundet.

- Gevinsten bliver, at flere mennesker kommer i beskæftigelse, og at den offentlige sektor får en bedre økonomi og således også flere penge i kommunekassen til skolerne, de ældre osv. Samtidig vil husenes salgsværdier stige og dermed forbedre grundlaget for også fremadrettede aktiviteter i lokalsamfundet, siger Niels Chr. Nielsen, projektleder i Go2Green.

Målet med projektet er at sprede erfaringerne ud til hele Svendborg Kommune.

Oversigt

    Oversigt