I det fynske folks tjeneste

Millioner til kulturhus i Svendborg

Lokale- og Anlægsfonden uddeler 4 mio. kr. af tipsmidlerne til en om- og tilbygning af det gamle kulturhus i Svendborg.

Den gamle bygning Borgerforeningen i Svendborg er fra 1883, men i 1990 besluttede bestyrelsen for Borgerforening at overdrage bygningen til kommunen, og siden har dele af den ligget ubenyttet hen.

Nu kan borgerne i Svendborg dog se frem til at det gamle kulturhus bliver genoplivet i en ny og moderne version.

Lokale- og Anlægsfondens bestyrelse har netop besluttet at støtte en om- og tilbygning af det gamle kulturhus i Svendborg med 4 mio. kr., og dermed bliver kulturhuset i Svendborg igen et naturligt midtpunkt for byen og resten af Sydfyn.

Bygningen er ca. 3.000 m² stor, hvoraf der nybygges 600 m².

Kulturhuset bliver et multianvendeligt hus med bl.a. teater- og musiksal, øvelokaler, værestedsrum, værksteder, et skrædderi, en ny stor foyer og café samt spejlsal og guldsal i to etager.

De mange funktioner skal også afspejle sig i brugergrupperne, som tæller børneteater, fritidsteater, en række lokale rytmiske foreninger, en kammermusikforening og en række andre af byens kulturelle foreninger bl.a. indenfor sang, dans og kunst.

Lokale- og Anlægsfonden uddeler årligt ca. 75 mio. kr. fra tipsmidlerne til idræts-, kultur-, og fritidsbyggeri. Fonden støtter især den gode idé og den nyskabende arkitektur, der kan benyttes af mange forskellige slags brugere.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.