Millioner til Langeskov Station

Finansudvalget har torsdag bevilget 33 millioner kroner til Langeskov Station.

Den nye Langeskov Station blev indviet den 4. oktober. Men det var uden den planlagte gangtunnel og elevatorer.

Folketingets Finansudvalg har torsdag givet grønt lys for den løsningsmodel som transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i sidste uge præsenterede udvalget for. 

Ministeren foreslog Finansudvalget, at den manglende stitunnel bliver bygget til sommer i forbindelse med sommerens sporarbejder, samt at fordyrelsen på 33,1 mio. kroner bliver fundet i Banedanmarks budgetter. 

Som situationen er i dag, betyder den manglende stitunnel, at passagererne skal ud på en længere omvej for at komme fra den ene perron til den anden, ligesom handicappede har svært ved at komme til de relevante perroner.  

- Det er ingen hemmelighed, at Langeskov Station har været meget igennem på kort tid. Derfor var det også vigtigt for mig, at få ryddet usikkerheden af vejen og finde en god løsning for passagerne, da jeg blev præsenteret for fordyrelsen og problemerne med den manglende stitunnel. Den løsning er nu på plads, siger Transportminister Hans Christian Schmidt.

- Når vi har bygget en helt ny station, skal vi naturligvis også sikre, at den fungerer for brugerne. Derfor er det også helt naturligt, at stitunnellen endelig bliver bygget, så handicappede nemt kan komme med toget, og så andre passagerer i øvrigt heller ikke skal ud på længere omveje, siger Hans Christian Schmidt.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt