Millioner til LORC på Lindø

Syddansk Vækstforum sender nu yderligere 7,6 millioner kroner til Lindø for at skabe grønne arbejdspladser.

Lindoe Offshore Renewables Center (LORC) har som mål at skabe 2000 arbejdspladser på Fyn inden for grøn offshore energi.

Syddansk Vækstforum bevilligede sidste år 6,8 millioner kroner og med den nye millionstøtte håber vækstforumet at være med til at udvikle de fynske job.

- Det er vigtigt, at der bliver skabt nyt liv på Lindø og etableret nye virksomheder, så der bliver arbejdspladser til de tidligere værftsmedarbejdere og øget vækst i Syddanmark. Det vil LORC arbejde for, og derfor er vi glade for at kunne støtte projektet, siger formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).

På LORC hilser man støtten fra Syddansk Vækstforum velkommen. Sammen med en støtte på 25 millioner fra Fornyelsesfonden under Erhvervs- og Byggestyrelsen skal de i alt godt 15 millioner kroner fra Syddansk Vækstforum for alvor sparke gang i LORC's projekt.

- I opstartsfasen er vi afhængige af støtte fra de offentlige institutioner, hvis vi skal lykkes med vores projekt om at blive Danmarks test- og videncenter for grøn offshore-energi. Vi er derfor meget glade for, at Syddansk Vækstforum igen vælger at støtte os, siger adm. direktør Claus Hviid Christensen fra LORC.

LORC håber at kunne tiltrække nye virksomheder til Lindø med deres testcenter for grøn offshore-energiteknologi.

Oversigt

    Oversigt