I det fynske folks tjeneste

To millioner til midlertidig plads

En ny og midlertidig plads vil den kommende tid blive bygget op på I. Vilhelm Werners Plads i Odense. Pladsen får røde bånd i belægningen, plantekasser og et grønt og bæredygtigt hus.

Ifølge Fra Gade til By projektet skal den nye såkaldte eksperimenterende plads give odenseanerne en forsmag på, hvordan byen bliver når de to bydele på hver sin side af Thomas B. Thriges Gade kommer til at hænge sammen igen.

- Et af de helt overordnede formål med Fra Gade til By projektet er som bekendt at binde den østlige og vestlige del af Odense sammen igen, og det er blandt andet den øvelse vi tager forskud på, med ny-indretningen af I. Vilhelm Werners Plads, siger arkitekt i Fra Gade til By projektet, Gitte Lea Bendorf Jensen.

Belægningen på pladsen kommer til at bestå af blandt andet lange røde bånd, som skal hæve sig op over gadeniveau og blive til siddepladser nogle steder på pladsen. Et central element bliver et grønt og bæredygtigt hus, som Odense Fødevarefællesskab skal stå for, men som skal opbygges af odenseanerne gennem workshops.

- For os er det en virkelig god mulighed for at prøve forskellige ting af. Det er utroligt sjældent, at man i et byggeprojekt får mulighed for det og især midt i en stor by som Odense, siger projektchef for Fra Gade til By, Svend Heegaard og fortsætter:

Pladsen er kun tiltænkt en levetid på 2-3 år, da byggekranerne om få år skal grave ud til p-kælder og permanente bygninger på I. Vilhelm Werners Plads. I alt har Fra Gade til By projektet afsat 20 millioner kroner til midlertidige aktiviteter i forbindelse med byggeriet omkring Thomas B. Thriges Gade, og den nye plads kommer til at koste to millioner kroner.

Pladsen ventes at stå klar til vinter.

Ved du noget? Så send os et tip