Millioner til renæssancehavn i Kerteminde

Sammen med Realdania spytter Kerteminde Kommune nu 24 millioner kroner i en genskabelse af Kerteminde Havn, som den så ud i 1600-tallet.

Den inderste del af Kerteminde Havn vil allerede om to år summe af liv. Havnekajen skal tilbageføres som den så ud for 4-500 år siden, og der vil blive plads til små både og joller. Havnearealerne, hvor der i dag er trafik og p-pladser, skal omdannes til et areal, hvor turister og borgere i Kerteminde har lyst til at komme.

- Livskvalitet i det byggede miljø er centralt for vores arbejde. Ved at nyfortolke tidligere tiders vigtigste indgang til Kerteminde By kan vi medvirke til at skabe et spændende og aktivt byrum, der genskaber kontakten mellem byen og vandet - og som igen får hjertet i Kertemindes identitet til at banke, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Realdania skyder 14 millioner kroner i projektet, mens Kerteminde Kommune betaler resten.

- Det er en stor dag for Kerteminde, og det er glædeligt, at Realdania vil være med til at løfte denne opgave, siger borgmester Sonja Rasmussen.

Planerne blev offentliggjort på et pressemøde onsdag i Kerteminde.

- Det bliver Kerteminde Havn i sin oprindelige form, et sted hvor folk har lyst til at opholde sig og hygge sig, siger museumsinspektør Allan Porsmose.

I 1600-tallet var Kerteminde en stor handels- og skibby, hvor havnen myldrede med liv, og håbet er at kunne genskabe denne stemning. Projektet kræver dog at Kerteminde får løst en række trafikale forhold.

- Det bliver en udfordning at få trafikken uden om renæssancehavnen, men det skal vi nok finde løsninger på. Samtidig vil vi genetablere alle parkeringspladser ved havnen andre steder i byen, siger Sonja Rasmussen.

Renæssancehavnen ventes at stå færdig senest 7. december 2013, hvor byen kan fejre sit 600 års jubilæum.

Oversigt

    Oversigt